Dobbeltsidig jerv

Jeg har sett jerv i den norske fjellheimen – men aldri på ”fotoavstand”. Tok derfor turen til de finsk/russiske skoger for å treffe dette skye dyret. Her kan dere se hvordan det gikk.
Jerven er sky og holder seg som regel langt unna oss mennesker. Med god grunn. Fram til den ble fredet, i 1973 i Sør-Norge og Nord-Norge i 1982, har det vært drevet intens jakt på mårdyret. Selv om jerven er oppført som sterkt truet på den norske rødlisten, jaktes det fortsatt på den. Stortinget har vedtatt at det skal være 39 ynglende jerver i Norge, derfor drives det fortsatt med kvotejakt og hi-uttak.

Å ligge i et fotoskjul er en spennende – men krevende øvelse. Man setter seg inn ved 16-tiden på ettermiddagen og forlater skjulet ved 8-tiden neste morgen. Jerven er som regel aktiv i solnedgang, natt og soloppgang. Men den kan også komme traltene midt på dagen. Jeg blir dermed sittende med øynene på stilker og ørene på vidt gap. Fra hvilken retning kommer de? Når kommer de? Kommer de i det hele tatt?!
Foto: Roger Brendhagen -
Foto: Roger Brendhagen
Nikon D5 med 600mm f/4, 1/800, f/5, 1600 ISO

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jon Arne S.
Jeg er ikke fotograf og har derfor ingen faglige kritikker på bildet. Men jeg er en "betrakter", og dette var virkelig et blinkskudd. Jeg vet hvor vanskelig jerven er. Gratulere!
12.8.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu