Favoritter fra bildekritikken

Siden det er jul, klinker vi i dag til med et vakkert bilde med nydelig lys.
Denne uka kommer favoritten fra bildekritikken noen dager tidligere, så jeg skal slippe å jobbe med det på første juledag. Dette bildet er tatt av Asle Baraa. Det heter Tuer på min vei.

Bildet har en flott komposisjon, der alle tuene leder blikket mot treet, som leder blikket mot solnedgang og spennende skyer som nesten ser ut som de springer ut fra treet. Det er et vakkert bilde, som gir ro i sjela, og vintermotivet passer godt i jula, uten at det verken blir et utpreget vinterbilde eller typisk julebilde.

Dette sier Asle selv om bildet: På vei ned i Risøysundet Naturreservat så kom jeg over dette enslige, men flotte treet på en eng. Her var ingen innlysende komposisjon, så det endte med at jeg gikk videre. På tur tilbake så bestemte jeg meg for å gå tilbake for å lete etter en komposisjon som kanskje kunne fungere. Planen var å bruke Sony sin 24-105mm på 105mm og "trekke" inn fjellene bak som en komposisjon. Dette ble forsøkt, men da mistet jeg den flotte himmelen. Til slutt kom jeg over disse flotte tuene som med vidvinkel og vertikalt snitt skapte mønster som ledet inn i bildet og ga plass til både treet og himmelen. Så med å ta seg tid, prøve og feile, så dukket turens beste bilde opp. Som oftest finnes det en komposisjon.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.
Foto: Asle Baraa - Tuer på min vei
Tuer på min vei
Foto: Asle Baraa

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu