Favoritter fra Bildekritikken

Skål!
Ukens bilde er tatt av Santiago Amengual, og har noen utrolig flotte linjer og brytninger. Den flotte symmetrien med linjene i glasset mot bakgrunnen fanget oppmerksomheten min. Jeg må innrømme at jeg ikke opprinnelig fant dette bildet på Bildekritikken. Jeg så det først som «seerbilde» på slutten av Dagsrevyen mandag 7. februar, og siden Santiago er medlem på Foto.no anbefalte jeg ham å laste det opp, til glede for enda flere.

Dette sier Santiago selv om bildet: Bakgrunnen for bildet er å se hvordan lyssetting innvirker basert på vinkelen lyset treffer objektet. Jeg har tatt en del bilder med en glasskule, og ville gjøre et forsøk med vann i et glass som skal gi samme effekt.

Bildet er lyssatt med to fotolamper og stripene er skrivet ut på printeren hjemme. Jeg bruker kun prismeobjektiver og dette bildet er heller ingen unntak. Det som gjorde bildet vanskelig, var at den er tatt med en eksponering på 1/13s og hver minste bevegelse viser. Prosessen ble som følger:
Det hele startet med å finne en bakgrunn som passet og som ville synliggjøre effekten. Neste stepp var riktig lyssetting som kanskje er der utfordringen ligger. Gjenskinn er noe jeg absolutt ikke vill ha med. Selve stripene ble skrevet ut på printeren hjemme samt at jeg hadde en svart papplate liggende for å kunne ha som bakgrunn. Da var det bare å prøve seg frem for å få en penest mulig effekt.
Regner med at neste versjon blir enda bedre.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Santiago Amengual -
Foto: Santiago Amengual

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu