Favoritter fra Bildekritikken

Med flotte farger og mystisk stemning stopper jeg gjerne opp ved dette bildet.
Ukens bilde er tatt av Martin Thon Børaas. Fargene er veldig flotte sammen, med den dype, blå himmelen og det flotte lyset på vippefyret, blir det et estetisk vakkert bilde. Men det er også noe mystisk over det hele. Personlig har jeg aldri hørt om et vippefyr før (er vippefyr det samme som veltepetter?), og bygningen ser veldig spesiell ut. Sammen med den til dels unaturlige himmelen, med så mange stjerner, kan man fort plassere dette i en annen verden enn vår egen. Det gir ekstra krydder til bildet.

Dette sier Martin selv om bildet: Jeg så at det var helt skyfritt ute, og tok derfor den tre kvarter lange kjøreturen fra Stokke til Verdens Ende. Planen var å fange noen stjerner og ev. Melkeveien over vippefyret

Bildet jeg endte opp med har en eksponeringstid på 20 sekunder. Vippefyret ble fint opplyst fra vinduene til restauranten som ligger i bakkant av der jeg stod og fotograferte. En utfordring ved så lang eksponering, er at ting helst skal være i ro. Det var litt drag i luften, noe som gjorde at kurven på fyret var ganske urolig under shooten. Lyktes heldigvis med å få den ganske skarp etter noen forsøk.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Martin Thon Børaas -
Foto: Martin Thon Børaas

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu