Favoritter fra bildekritikken

Oh gjess! Denne satt som et skudd. Er det en ballett, eller er det en dirigent i et orkester? Vakkert er det i alle fall.
Ukens bilde er tatt av Andreas Knoop. Gåsa er fanget i et flott øyeblikk av nydelig symmetri. Det er ikke uvanlig å se ei gås reise seg og slå med vingene, men å fange akkurat dette øyeblikket gjør bildet til noe helt annet. Her kan man se en dirigent i et orkester eller en ballettdanser. Det aktive tomrommet i fuglens synsretning gir inntrykk av at den ser på noe som er utenfor bildekanten. Lyset faller også veldig fint på fuglen.

Dette sier Andreas selv om bildet: Inspiriert av en mengde gode fuglebilder i Bildekritikken, har jeg så vidt begynt å fotografere fjærfolket. Det viste seg fort at min gode 70-200mm med 2x extender ikke holdt mål, selv om jeg bruker et kamera med 1.6 crop faktor. Et annet objektiv måtte skaffes, og etter utallige timer på YouTube med utstyrsanbefalinger og tester falt mitt valg på et 60-600mm objektiv.
Jeg angrer ikke et sekund på kjøpet.
„Vannballett" er et av mine første bilder med nytt objektiv. På jakt etter motiver oppdaget jeg en gruppe gjess i en liten og stille vik. Jeg satt meg ned i vannkanten i håp om at gjessene skulle komme litt nærmere eller at noe spennende skulle skje. Gjessene holdt tilsynelatende sin middagslur her og jeg tenkte å gi opp.
Så plutselig kom det liv i et av dyrene som begynte å sprette opp og oppførte en vill dans.Det hele varte ikke lengre enn kanskje 15 sekunder og jeg var heldig at jeg fikk dette blinkskuddet.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Andreas Knoop - Vannballett
Vannballett
Foto: Andreas Knoop

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu