Favoritter fra Bildekritikken

Kanskje vi må hente tilbake Karl XII for å hamle opp med Russland?
Vi skal ikke gå inn på politikken til verken Russland eller Karl XII her, men ukens bilde, «Nu är det dags att välja sida», tatt av Mats Löfman, viser nettopp Karl XII som peker kanskje mot Russland. Her er det igjen mye symbolikk. Karl XII var en krigerkonge som sloss i både Russland og Ukraina.

Men ser vi bort fra den tydelige symbolikken, er det flott lys i bildet. Den harde kontrasten og de dempete fargene bidrar naturligvis til den mørke stemningen. Men særlig går det en fin linje langs toppen på kirketaket, via korset og langs armen til statuen. De peker i samme retning, så kan du tolke det som du selv ønsker.

Dette sier Mats selv om bildet: Det är vår (Sveriges. Red. anm) "krigarkung" Karl XII som förlorade slaget vid Poltava för över 300 år sen. Jag ville dramatisera bilden och ge den en mörk, dramatisk himmel och att Karl XII pekar mot öst dvs Ryssland som var det land han krigade emot då det begav sig. Statyn står i Kungsträdgården, Stockholm. Bilden skall symbolisera den mörka och oroliga tid vi lever i då vår frihet och demokrati i Europa är hotad och varifrån hotet kommer. Bilden är redigerad med Luminar Neo.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Mats Löfman - Nu är det dags att välja sida
Nu är det dags att välja sida
Foto: Mats Löfman

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu