Favoritter fra bildekritikken

I dag trengte jeg et koselig bilde, og fant dette.
Ukens bilde er tatt av Sophus Lie-Nielsen og viser to ekornunger. Bortsett fra at bildet er meget skapt og fint, går rødfargen i pelsen svært godt sammen med blåfargen i bakgrunnen. Det bakre ekornet ser ut som det har tenkt å finne på noe lurt overfor det fremste, og vi kan tyde menneskelig søskenkjærlighet inn i situasjonen.

Lyset gir harde kontraster, som fungerer godt i dette bildet, og gir en vår-/sommer-stemning som passer godt nå i mai. Det er ikke helt riktige farger til sånt, men rød og hvis pels med blå bakgrunn passer jo også bra.

Dette sier Sophus selv om bildet: Bilde er et av mange i en serie bilder av ekornunger. Vi har et stort bjerketre i hagen på Bestum i Oslo hvor et kull på 6 ekornunger holder til i en hule i treet. Vi har fulgt den lille familien helt fra matmor sanket matforsyninger i fjor høst. Ungene tar i disse dager de første små turene ut hvor de øver seg på å klatre opp- og nedover treet. De er både nysgjerrige og litt engstelige, men de har nok vennet seg til meg. Når jeg står helt rolig ved foten av treet kan jeg knipse i vei uten at de forsvinner inn i hulen sin. Bildene er tatt med brennvidder på 200-400 mm og importert til Lightroom via DXO pure raw.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem

Foto: Sophus Lie-Nielsen - Portrett av to ekornunger
Portrett av to ekornunger
Foto: Sophus Lie-Nielsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Sophus L.
Takk for gode kommentarer, Erik.
Hilsen Sophus
14.5.2022
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu