Favoritter fra Bildekritikken

-Ikke gjesp når jeg snakker til deg!
Ukens bilde er tatt av Sven Erik Fredriksen i Masai Mara i Kenya. Han har fanget et bilde der fargene går veldig godt sammen. Det grønne og gule står godt til hverandre og det gule gresset matcher pelsen til gepardene. Skulle nesten tro det ikke var tilfeldig. Men jeg ser også menneskelige handlinger og reaksjoner her. Geparden til høyre prøver helt klart å få i gang en samtale, mens kameraten til venstre sitter der og gjesper. Svært uhøflig, særlig med folk til stede. Ikke så rart at den til høyre ser irritert bort på kompisen (mest sannsynlig broren).

Dette sier Sven Erik selv om bildet: På fotosafari i Maasai Mara i april, fulgte vi ofte de tre gepardbrødrene. Disse tre er gjenlevende av de berømte 5 brødre. Vi ville gjerne fotografere jaktsener, men gepardjakt er tidkrevende. De haster ikke, og undertiden oppstår artige episoder som denne. Da må man være parat med kamera. Takket være en kjempedyktig guide/sjåfør John Siololo ved Oltepesi Tented Safari Camp er vi svært ofte på rett sted til rett tid!

Gepardene er alltid årvåkne med øyne som "jakter" etter et mulig bytte. Hodet er ikke lenge i ro. Her snur den ene seg mot den andre som gjesper. Så kan man undres på hvilken måte disse kattene kommuniserer med hverandre? De har tross alt levd mange år i lag. Forøvrig er jeg fornøyd med skarphet og fine farger. Bra komposisjon - jeg liker å lage bilder som viser dyr i miljøet de hører heime i.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Sven Erik Fredriksen - Sjekk av tenner...
Sjekk av tenner...
Foto: Sven Erik Fredriksen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu