Favoritter fra Bildekritikken

Hva venter de på? Kan det være de venter på at fotografen skal få tatt bildet?
Ukas bilde er tatt av Hans Georg Jürgens, og heter «Kanskje kommer …». Det er tydelig en del år gammelt, samtidig er det vanskelig å plassere tidsmessig. Hårfrisyrer gjør at det kan se ut som 80-tallet.

Bildet fanger en forventing veldig godt. Minst tre generasjoner er ute for å oppleve dette, og alle ser spente ut. Menneskene i vinduene i bakgrunnen forteller oss at dette må være et stort øyeblikk for alle sammen, unntatt hun ute på høyre side, som tydeligvis har sett dette før men møter opp for syns skyld. Dette er et flott dokumentarfotografi som forteller en morsom historie og som fanger et øyeblikk som ikke kommer igjen.

Dette sier Hans Georg selv om bildet: Det er ikke helt nytt, det er fra 1991, da jeg ruslet omkring med kameraet blant forventningsfulle trondhjemmere på Torvet. Personene på benken speidet etter fasjonable besøkende: kong Harald og dronning Sonja på vei til signing i Nidarosdomen. Nikon FM2 med Kodak Tri-X, 200 ISO, fremkalt i 7 minutter i Kodak D76 (1:1). Objektiv: alltid 50mm!Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Hans Georg Jürgens - Kanskje kommer ...
Kanskje kommer ...
Foto: Hans Georg Jürgens

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu