Favoritter fra Bildekritikken

Det er mørkt, men et lite lys skinner, og da er det alltid håp.
Ukas bilde er tatt av Scott Aune og heter «Eye on the Angel». Det er en mørk stemning i bildet, men lyset i øyet, i form av en kvinneskikkelse, viser at det også er håp. Tittelen på bildet hinter om en engen, men det kan være i overført betydning – en som redder deg ut av mørket du befinner deg i.

Dette sier Scott selv om bildet: Eye on the Angel er en av flere bilder i serien Olografia (Italiensk for Hologram). Dette var til et skoleprosjekt på Fotofagskolen hvor jeg fikk jukset meg til å gjøre mer som jeg vil, som da er å holde på med Digital Kunst i Photoshop.

Dette er vel det morsomste bildet som jeg tok fordi jeg verken hadde modell, studio, tid eller riktig utstyr. Så jeg måtte ta selvportrett av meg selv inne i den bittelille hybelrommet mitt på bare under 10 minutter. Jeg hadde bare manuell fokus på linsen min, og ikke mulighet til å se skjermen på kameraet mens jeg tok bildet. Jeg måtte også bruke McGyver løsninger for å få tatt bildet. Jeg hadde for eksempel ikke noe stativ til lyset, så derfor måtte jeg henge det fra hyllen min. Og for å få festet den til hyllen måtte jeg fylle opp en flaske med vann og bruke vekten fra den oppe på lyset. Det virket perfekt og lyset falt aldri ned.

Jeg er svært imponert av resultatet på bildet. Jeg er veldig stor fan av bilder som ligner på filmscener og som får folk til å stoppe opp og bli lamslått av dem.

Jeg har flere av bildene fra Olografia på nettsiden min scottaunefilmfoto.com og Instagram kontoen min TheScottJohnny.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Scott Aune - Eye on the Angel
Eye on the Angel
Foto: Scott Aune

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu