Favoritter fra Bildekritikken

Surrealistisk fredag.
Ukas bilde er tatt av Leif Halland, og er nydelig surrealistisk. Bildet heter «Tor the visitor» (visiTor?). Jeg må innrømme at jeg håper jeg slipper å finne Tor på soverommet mitt noen gang. Men som fotomotiv er han virkelig flott.

Et nakent, gammelt rom med en bunnløs seng og ett bilde på veggen. Et vindu der sola skinner igjennom og skaper stor kontrast til det mørke hjørnet med Tor. Jeg tror kanskje han kan være en Nåså.

Dette sier Leif selv om bildet: Jeg har alltid latt meg fascinere av surrealistiske bilder så jeg havnet på "denne" mannen i litt for kort dress og hatt. Han er lett gjenkjennelig, men likevel anonym. Han har fått lov å utvikle seg over flere år og skapt historier. Kanskje ikke fortalte historier, men at de som stopper opp ved bildet lager sine egne. Det kan være både alvor og humor eller en lett blanding. Denne mannen (fotografen) er ofte på reise og leter etter en passende lokasjon, det være seg et gammelt hus eller et spennende åpent område.

Det å bruke sort hvitt, er et virkemiddel som både kan forsterke og forenkle det jeg vil få fram. Jeg er aktiv bruker og tilhenger av billeduskarphet, overeksponering og støy.

"Tor the visitor" som sitter på gulvet inngjerdet i en seng viser mye av det jeg liker å holde på med både som sjanger og teknisk. "Tor har flere rom som skal utforskes".Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Rune Edvin H.
Stilig og ganske så underlig sak det bildet der.
14.11
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu