Favoritter fra bildekritikken

Flott fjord, farger og fjell, ispedd litt nordlys. Hva mer kan man be om?
Ukas bilde er tatt av Asle Baraa og heter Hamnøy. Jeg stoppet opp ved det på grunn av det flotte lyset, men det er mye gøy i dette bildet. Vi nordmenn er jo glade i å vise fram de vakreste delene av landet vårt, og dette bilde må jo være skoleeksemplet på det.

Her er ei lita grend med rorbuer, mektige fjell som stuper ned i fjorden og attpåtil har nordlyset klart å snike seg med på bildet.

Jeg synes skjærene i forgrunnen, som du kan se ned i vannet tilfører et spennende element uten å ta for mye oppmerksomhet fra resten, og himmelen er helt fantastisk.

Dette sier Asle selv om bildet: Hjemstedet Vesterålen har mye fint å by på, men vi er to fotokammerater som pleier å stikke på guttetur for å få sett litt mer en bare hjemplassen, og denne gangen gikk turen nedover Lofoten. I Moskenes Kommune sør i Lofoten er det mange fine Foto-Spotter. Spesielt rundt Reine er det mye fint å se. Dette bildet er tatt på en av de mest kjente "Spottene" i det man kommer inn mot Reine. Denne utsikten finner man fra Brua mellom Hamnøy og Toppøya. De røde Rorbuene, sjøen under brua og ikke minst Festhæltinden står på Bucketlisten til fotografer verden rundt. Bildet er fanget midt på natten. Tidligere på kvelden hadde vi egentlig gitt opp da det var overskyet, men tittet tilfeldig ut av vinduet å så at det var stjerneklart. Da var det bare å hive seg ut å jakte på Nordlyset. Det beste Nordlyset uteble, men bortimot fullmåne og flotte skyer samt et lite hint av Nordlys skapte denne "Kinderegg" opplevelsen av et skue.

Bildet er fanget med en Sony A7r3A sammen med Sony 14mm f1.8 GM. 2,5s ISO 1600.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Asle Baraa - Hamnøy
Hamnøy
Foto: Asle Baraa

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu