Favoritter fra Bildekritikken

Det er snøkaos i Sør-Norge, noe dette bildet illustrerer svært godt.
Denne ukas bilde er tatt av Roar Brødsjø og heter Peilepinnen. Dette er minimalisme på sitt beste. Det er kun to elementer man kan se, men det viktigste i bildet er snøen som man egentlig ikke ser, men likevel ser svært tydelig. De fleste av oss har vel vært ute en dag med mye snø, der alle kontraster forsvinner, og det meste blir hvitt eller sjatteringer av lysegrått.

Brøytepinnen er helt essensiell for at vi skal «se» snøen, og gir en helt avgjørende kontrast i bildet.

Det går også an å tolke mye inn i bildet. Brøytebilen kan være håpet i det fjerne. For ham som kjører brøytebilen blir pinnen en rettesnor, en veileder (ikke bare bokstavelig) og veien ut av kaoset.

Dette sier Roar selv om bildet: Snøvær er fotovær. Detaljer som viskes ut og erstattes med nye spennende former og mønstre, ofte bare noen få meter unna. Som her, på en mindre trafikkert vei, nøyaktig et år tilbake i tid.
Jeg liker dette å minimalisere. Heller trekke fra enn å legge til, utforske tomrommet mellom de ulike elementene, samtidig som de også kommuniserer - på sitt vis.
Fortelling og undring. Antydningens kunst.

Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roar B.
Takk til deg Erik, for invitasjonen, og ikke minst "forordet" ditt som jeg syns beskreiv motivet og tankene bak på en alldeles mesterlig måte.
7.1.2023
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu