Favoritter fra Bildekritikken

Jeg titter inn om her er trangt.
Av strutsen har vi lært så mangt.
Ukens bilde er tatt av Hans Georg Jürgens, og bærer navnet «Jeg titter inn om her er trangt. / Av strutsen har vi lært så mangt.» Dette er et humoristisk skråblikk på livet, og tittelen bidrar selvfølgelig til det.
Selv om bildet på en måte er tidløst – en mann som står i stige og maler, er det egentlig ikke det. Maleren har firmalogo på ryggen, og i dag ville det vært stillaser, sikringsutstyr og full HMS-pakke for å gjøre denne jobben. Tenk å ha som jobb å stå i en usikret stige som står rett på bakken – hvor ofte detter du ned i løpet av et yrkesliv? Kanskje bare én, for yrkeslivet er over etter første fall?

Hvem vet. Av strutsen har vi lært så mangt!

Dette sier Hans Georg selv: Bildet ble tatt på en av mine mange fotopromenader i Trondheim sentrum på 80-tallet. Her, i Fjordgata. Bildene ble brukt på bysiden i Adresseavisen, som utbetalte et nydelig honorar. I dag er honorarene stort sett på kr. 0 for slike bilder.
Kameraet må ha vært Leica M4-P, Pentax ME Super eller Nikon FM2. Storartede kameraer! Og som alltid: Kodak Tri-X, 200 ISO, fremkalt i 7 minutter i Kodak D76 (1:1). Objektiv: alltid 50mm!Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Hans Georg Jürgens - Jeg titter inn om her er trangt. / Av strutsen har vi lært så mangt.
Jeg titter inn om her er trangt. / Av strutsen har vi lært så mangt.
Foto: Hans Georg Jürgens

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roar B.
Velfortjent honnør til et glimrende bilde.
3.2.2023
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu