Favoritter fra Bildekritikken

Dette kunne vært et maleri på et museum – med motiv fra et museum med malerier.
Ukas bilde er tatt av Marius Foss Haugen og heter Ettertanke. Bildet er inspirert av klassiske malerier med rene linjer og mørke farger. Det gjorde det ekstra morsomt når motivet er nettopp et sted med malerier, så kanskje kunne dette hengt på veggen som er avbildet.

Selv om alle se at dette er et morderne bilde – designet på stolen og skiltene ved maleriene avslører det, så er det likevel ganske tidløst ved at dette er en motiv som har eksistert omtrent som dette i hundrevis av år. Likevel blir det ganske nøyaktig tidfestet av munnbindet på personen i bildet, og setter det dermed i en tydelig historisk sammenheng.

Dette sier Marius selv om bildet: Jeg har tidligere skrevet en artikkel om fotografering og hva jeg setter pris på ved denne kunstformen. Artikkelen heter «I byens mylder: øyeblikk av ro».

Vi lever i en hektisk hverdag. Jeg som mange andre, kjenner av og til på behovet for stillhet, ro og harmoni. Denne roen finner jeg ofte i skogen, men som jeg forteller om i artikkelen, er det ofte den roen som finnes i en by eller byrom som noen ganger inspirerer meg mest. I byen forventer man lyder, mennesker, larm og leven.
I dette mylderet finnes også roen, om man stopper opp og ser rundt seg.
Denne roen fascinerer meg. En ro som åpner for at små historier kan tre frem: Mennesker som går i seg selv, på vei fra et sted til et annet, mennesker i sine egne tanker, i sin egen ro. De har alle sin egen historie. Det er disse historiene jeg liker å få øye på og fange.

Dette motivet tok jeg på det nye Nasjonalmuseet. Jeg stoppet opp for å fange en historie. Det jeg fanget, var en annen fotograf som gjorde nettopp det samme som meg. Han stoppet også opp for å lete etter sine historier. Et slags speilbilde av meg selv.

Bildet er etterbehandlet i Photoshop.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Marius Foss Haugen - Ettertanke
Ettertanke
Foto: Marius Foss Haugen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu