Favoritter fra Bildekritikken

Siden det er påske, kommer ukas bilde noen dager for tidlig. Til gjengjeld har bildet skikkelig påskestemning.
Ukas bilde er tatt av Bjørn Svalastog og heter «I fjellheimen». Det har veldig fint lys og fine farger. Snøen er blå, slik den lett blir, men jeg synes det gir en stemning til bildet her og står godt til himmelen, så det fungerer godt. Den store dybdeskarpheten gir spennende detaljer i snøen helt fra forgrunnen og skaper, med sitt kaos, en fin kontrast til den mer romantiske bakgrunnen.
Det er kanskje likevel måten sola lyser opp de flotte skyene som er blikkfanget i bildet og skaper de fine overgangene fra gult til blått og fra lyst til mørkt.

Dette sier Bjørn selv om bildet: Jeg tok bildet i går kveld 4.april, og det kom som følge av en spontan handling, slik som det ofte skjer når man er heldig og er på rett sted til rett tid. Jeg satt i hytteveggen fram mot solnedgangen og ble betatt av det spesielle sollyset som ble til bak noen spesielle skyformasjoner som ble skapt av varmt vær og sterk snøsmelting tidligere på dagen. Jeg tenkte der jeg satt og nøt tilværelsen at det var veldig dumt at jeg bare hadde tatt med zoom-objektivet på hytta for å fotografere fugler i trærne, så jeg fisket fram mobilkameraet fra lomma og håpet at det gikk an å forevige et godt nok bilde likevel. For å skape litt perspektiv og detaljer i bildet la jeg meg derfor på alle fire for å få med noe av all snøen som fanget opp mye av det spesielle kveldslyset og kastet skygger. Mobilkameraer fungerer jo som kjent best på nært hold. En rask tur innom litt enkel redigering gjorde at jeg fikk frem detaljene på en, etter min mening, god måte. Kan for ordens skyld nevne at hytta ligger ved foten av Lifjell i Seljord kommune, og fjelltoppen som ses på bildet heter Skorve.

Ha en riktig god påske!


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. [LINK=https://fokus.foto.no/cgi-bin/bruker/le
Foto: Bjørn Svalastog - I fjellheimen
I fjellheimen
Foto: Bjørn Svalastog

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu