Favoritter fra Bildekritikken

Et speilbilde på et stille vann. Tidløst og vakkert.
Ukas bilde er tatt av Øyvind Hallgren og heter «Vintaqge Morning». Bildet er tidløst, men med en fargetone som gjør at det ser gammelt ut. Det lavet lyset gir en flott stemning i bildet som sammen med det rolige vannet gjør at hele bildet utstråler en form for universell ro som alle kan gjenkjenne og verdsette. Jeg tror dette bildet hadde gjort seg på veggen hos en psykolog eller i et kontorlandskap der det fort blir hektiske hverdager. Ett blikk på dette bildet, så synker blodtrykket flere hakk umiddelbart.

Dette sier Øyvind selv om bildet: Bildet er tatt i nærområdet hjemme. En tidlig morgen på vei til jobb kjørte jeg "bakveien" langs vannet på Nøtterøy. Jeg er ekstra glad i slike stille, rolige morninger på ettersommeren, med soloppgang, blankt vann og stillhet. Jeg så båten som lå så fint og på en måte fyllte forgrunnen. Jeg tok flere bilder både i liggende og stående format.
Senere på kvelden importerte jeg som vanlig i LR og lekte meg litt med innstillingene der. Jeg fikk føst frem et fint fargebilde som jeg likte godt. Når jeg så så på dette konkrete bildet tenkte jeg at det kanskje kunne gjøre seg i sort/hvitt så jeg kjørte det over i Silver Efex Pro og konverterte der. Lekte meg med flere innstillinger og også noen forhåndsdefinerte maler. Til syvende og sist tok jeg det tilbake i LR og gjorde noen siste justeringer.
Jeg liker roen i bildet, og det inntrykket det gir av tiden som en gang var.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Øyvind Hallgren - Vintage morning
Vintage morning
Foto: Øyvind Hallgren

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu