Favoritter fra bildekritikken

Et enkelt tre i morgendisen kan bli et utrolig flott motiv mer riktige farger og riktig lys.
Beklager at det ikke har kommet en ukentlig favoritt på noen uker. Jeg har vært på ferie (igjen), og siden det er mine favoritter som vises fram, ble det litt stille. Men jeg er tilbake, og det er fredag igjen, så her kommer en ny favoritt.

Denne gangen er det bildet «Solitude» av Frode Hovelsås jeg vil trekke fram. Det er i og for seg et enkelt motiv man ikke trenger å tolke så mye inn i. Men lyset og fargene synes jeg er utrolig flotte. Disen på bakken gir et malerisk uttrykk og komposisjonen, der treet er plassert litt til venstre for midten gjør bildet mye bedre enn om det hadde vært sentrert. Jeg synes bildet er beroligende og behagelig å se på, og det passer godt nå som høsten kommer.

Dette sier Frode selv om bildet: Bildet er tatt i grålysningen en tidlig morgen, og tanken bak det var at jeg falt litt for måten furua stod rak og alene i en ellers dunkel og diffus omgivelse.
Jeg syntes stemningen i området (en liten bygd på svensk side av Finnskogen) denne morgenen var typisk høst, med en litt melankolsk undertone, men da himmelen begynte å lysne og få litt farge var det noe håpefullt og positivt til tross for ensomheten allikevel.

Bildet er enkelt lagd. Kameraet var montert på en tripod, valgt 1X1 format på bakstykket. Kun redigert i Phocus redigeringsprogram, men lagt på ramme i PS.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Frode Hovelsås - Solitude
Solitude
Foto: Frode Hovelsås

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu