Favoritter fra Bildekritikken

En litt bustete hegre i uvanlig positur og uvanlig vinkel.
Ukas bilde er tatt av Oddmund Kjøsnes og heter «The Devil Wears Prada». Da jeg så bildet første gangen stusset jeg på hva dette var. Fuglen ser nesten ut som den henger i en snor fra taket, som et kunstprosjekt, og bakgrunnen vart litt ubestemmelig. Jeg gjenkjente ikke engang det mørke feltet som skyggen av fuglen, fordi det er sjelden man ser så tydelig skygge av en fugl, og fordi posituren var så uvant at skyggen også ble tilsvarende rar.

Det er dette jeg ønsker meg i et fuglebilde – noe jeg ikke har sett før, og jeg må innrømme at det er langt mellom slike. Derfor var det desto mer oppløftende da denne kom.

Bildet har en flott symmetri og gråtonene går godt sammen. I tillegg kommer naturligvis humoren i bildet. Dette ser ut som en gammel, sliten fugl, som har hatt et ublidt møte med skurtreskeren og kommer inn for sin siste landing – jeg får litt assosiasjoner til den gamle Top Gun-filmen der Tom Cruise skal lande et svært skadeskutt fly på et hangarskip.

Dette sier Oddmund selv om bildet: Bildet er tatt fra verandaen i 4. etasje der vi bor ved Brosundet i Ålesund, hegra (eller hegrene, det er sikkert flere, men bare èn i gangen) fisker fra sjøtrappene ved sundet og flytter seg mellom disse. Vi har bodd her i 19 år og det har alltid vært hegre her. I perioder er den/de her daglig helst tidlig morgen men også på kveld. Av og til på dagtid også.
Disse urbane hegrene er ikke så sky som sine landlige frender, biltrafikken over Hellebroa tett ved bryr de seg ingen ting om, at folk går forbi aksepterer de, men ikke at de stopper opp og viser interesse. Går det båter gjennom sundet stikker de av. At jeg henger over rekkverket over de, er de vant med.
Så jeg har mange bilder av dem. Har montert stativ på rekkverket som jeg bruker gimbalhode på. Det kan bli lenge å vente på at den letter, men veldig gøy når det klaffer. Jeg er pensjonist og disponerer tida som jeg vil.
Dette bildet ble tatt 2. sept kl 07.30 i høst, da den fløy fra motsatt side og mot oss og lander i sjøtrappa under oss, og er ett av en serie på 39 bilder og ett av de siste før den lander, nokså grått vær så Iso 3200 f/6,3 lukker 1/1000 sek og noe undereksponert.
Det blir mye brus i fjærdrakta når den bremser ned for landing, så den ser nokså rufsete ut, nesten litt djevelsk :) Så derav tittelen som er lånt fra filmen med samme navn (m Meryl Streep 2006).Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Oddmund Kjøsnes - The Devil Wears Prada
The Devil Wears Prada
Oddmund Kjøsnes

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu