Favoritter fra Bildekritikken

Flott symmetri og en liten historie gjorde at jeg falt for dette bildet.
Denne ukas bilde er tatt av Aksel Mjelde. Det har to vesentlige elementer, mener jeg: en glad historie om et par som skal ut og surfe, og en fantastisk symmetri.

Alt i bildet kommer i par. To sufrebrett, to surfere, to tilsukere og tilhørende par med skygger. Så er det en liten detalj som bryter symmetrien, men som egentlig bare tilfører bildet et lite ekstra element, nemlig at han bærer surfebrettet opp ned, mens hennes er rett vei. Symmetrien går også langs en fin diagonal gjennom bildet, noe som løfter hele bildet ganske mye sammenliknet med en rett symmetrilinje.

Det er mange symmetrier i bilder, men her er det også en historie om de to surferne og tilskuerne, som gir bildet noe ekstra sammenliknet med andre symmetrimotiver.

Dette sier Aksel selv om bildet: Det er tatt i forbindelse med en høstferie til Algarvekysten i Portugal.

Bildet ble tatt på et utkikkspunkt ned mot en av de mange strendene i området. For anledningen hadde jeg tatt med et ganske gammelt, men velfungerende super-zoom kamera. Observere da disse to surferne som kom gående på stranda. La merke til både skyggene, og de to andre som også satt like ved. Syns de passet bra inn i scenen. I etterkant har det blitt konvertert til sort - hvitt.

For min del tenkte jeg ikke så mye over bildet når det ble tatt, men så potensialet når jeg kom hjem og fikk importert det i lightroom.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.

Foto: Aksel Mjelde -
Foto: Aksel Mjelde

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu