Favoritter fra Bildekritikken

Et avsvidd jorde med rester av noe som ser ut til å ha vært solsikker kan fortelle mange tragiske historier.
Denne ukas bilde er tatt av Åge Mikkelsen, og heter «Når alt visner ...». Det viser et uttrøket, kanskje solsvidd jorde med det som antakelig har vært solsikker en gang.

Solsikker som fikk for mye sol? Miljøødeleggelser med tørke og ekstremvarme, eller det det mest opplagte, nemlig solsikker som symbol på Ukraina. Her er det mange tolkningsmuligheter, og ingen av de jeg kan tenke på er særlig hyggelige. De etterlater alle død og fruktløshet. At det ser ut som blomstene fortsetter endeløst, og alle er visne gjør det hele enda mer apokaplyptisk.

Ser man etter, er dette et fargebilde, med noen stakkarslige innslag av grønt enkelte steder, men hovedinntrykket er de dominerende sepia-fargene, som bidrar til inntrykket av at alt er brunt og svidd. Men kan det grønne ses som spirer av håp, eller kun som det siste livet som svinner?

Dette sier Åge selv om bildet: Solsikken er Ukrainas nasjonalblomst, og dette bildet - en uendelighet av visne solsikker - er symbolikk for hva som skjer i Ukraina nå, med krig og lidelse. Bedre tider synes langt unna.
Bildet er imidlertid tatt for en del år siden, før krigen begynte, men jeg syns ikke det forringer budskapet.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Åge Mikkelsen - Når alt visner ...
Når alt visner ...
Foto: Åge Mikkelsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu