Favoritter fra Bildekritikken

En blomst eller enn Trifide? Lys eller mørk? Her er årets siste favoritt fra Bildekritikken.
Ukas bilde er tatt av Katharina Østensen og er et makrobile av en blomst. Men her er så mye mer enn en blomst. Er blomsten i ferd med å åpne seg i lyset, eller lukke seg mot mørket? Det er noe lyst og positivt med de gule delene, men noe mørkt og illevarslende med de grønne områdene med noe som kan se ut som pigger. Den helt svarte bakgrunnen gjør at blomsten står alene i mørket og det kan se ut som den evige kampen mellom godt og ondt.

Lys og farger sitter også godt, og sammen med det ukonvensjonelle utsnittet blir dette et bilde jeg synes det er spennende å se på.

Dette sier Katharina selv om bildet: Bildet er fra en julidag hjemme i hagen, i 2021. Fotografiet er undereksponert i utgangspunktet, og jeg har jobbet videre med lyssettingen og andre innstillinger i Lightroom, på mobilen. Utsnittet er originalt/ikke beskjært.

Solsikkens kronblader har ennå ikke åpnet seg, og er bøyd innover. Jeg ser bevegelse i bladene bak, som strekker seg så langt de kan ut mot kantene av bildet, og får også assosiasjoner til en sol som henger i horisonten.

Bildet fikk sin tittel da det skulle på utstilling i høst. En kreativ og assosiativ søkeprosess på internett ledet meg til diktet “I’ll Tell You How the Sun Rose” av Emily Dickinson. En nydelig poetisk metafor over livet og døden. Diktet utforsker overgangen mellom de to. Det åpner med en skildring av soloppgang, spennende og vakker. Så går solen ned, og himmelen blir mørk: "But how he set, I know not."
Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Katharina Østensen - I’ll tell you how the Sun rose
I’ll tell you how the Sun rose
Foto: Katharina Østensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu