Favoritter fra Bildekritikken

To gode venner er ute og rusler. Eller har bjørner begynt å holde hund?
Ukas bilde er tatt av Sindre Andre Henriksen Nedrevåg og heter «Ulven med brunbjørnen» og jeg stoppet opp ved dette bildet, fordi det er noe veldig menneskelig ved det. Det kan se ut som to gamle venner som nonchalant rusler over enga, som om det var helt naturlig at disse to var sammen. Bjørnen trives vel vanligvis best alene, mens ulven burde høre til i en annen flokk.

Eller kan det være at de ikke er venner i den forstand, men at bjørnen er ute og lufter «hunden» sin? Uansett var dette en uvanlig konstellasjon som også var fint komponert og med flotte kontraster mellom det brune, det oransje og de grønne omgivelsene.

Dette sier Sindre selv om bildet: Her er vi i området som er en stor våt myr som Lassi Rautiainen har kalt for "Paradise"
Vi er en gjeng på 5 personer som sitter i et skjul.
Kamera og objektivene har vi montert på stativhoder som peker ut av skjulet. Det har på forhånd blitt lagt ut litt mat og et kadaver som skaper lukt og tiltrekker dyrene. Dyrene er ville og er ikke inngjerdet eller tvunget dit. Maten som er lagt ut er ikke i nærheten nok til å fore dem tilstrekkelig.
Vi ser denne kvelden ulver, jerv, brunbjørner og ei havørn.
Brunbjørnene er først ute i området. Havørnen sitter i toppen av ett dødt tre og følger med.
Litt senere kommer to ulver, Alfaen og ei tispe kalt barnevakten.
Tispen er lys oransje og hvit farget. Ho går inn imellom brunbjørnene for å få med seg litt av kadaveret. Hun går forsiktig inn med hodet lavt og halen mellom beina. En av brunbjørnene går til sia å ho får en åpning, løfter hodet og løper raskt ved siden av bjørnen som godtar det. I dette øyeblikket tar jeg bildet. Mitt fokus var på havørnen da den så ut til å skulle fly. Men da ulven gikk nært bjørnene så fulgte jeg med der og fikk tatt bildet. Med Nikon Z9 og Z 800mm F6,3 VR S.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.

Foto: Sindre Andre Henriksen Nedrevåg -
Foto: Sindre Andre Henriksen Nedrevåg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu