Favoritter fra Bildekritikken

Her forteller kontrastene nesten hele historien
Ukas bilde er tatt av Pål M. Smørvik og heter «White roses». Bildet er mørkt. Korset i bakgrunnen sammen med blomstene i forgrunnen hinter om noen som har gått bort. Men blomstene er hvite roser, og det bruker man sjelden til begravelser. Så her er det kontraster både i bildet og i fortellingen. Spenningen mellom det fysiske og metafysiske mørket på den ene siden og det lyse på den andre gjør dette til et interessant bilde.

Dette sier Pål selv om bildet: 2 bilder fra arkivet, som er satt sammen i Photoshop, som jeg fremdeles prøver og få grepet på, og som er etterbehandlet i Snapseed og NikCollection.
Bakgrunnen er fra Varhaug gamle kirkegård, forøvrig en fascinerende lokasjon som anbefales, og bildet av Martine er fra studio. Martine er veldig flink til og gi bildene uttrykk, og her er det savn/sorg.
Mange kjenner på savn av de som er gått bort, og samtidig lever vi i en verden der stadig flere får kjenne på det og miste noen, brutalt, slik som i midtøsten og flere andre områder.
Kirkegården synes jeg var en naturlig bakgrunn for bildet, Martine utrykker veldig godt de menneskelige følelsene i settingen, samtidig som de hvite rosene har noe fredfylt over seg.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Pål M. Smørvik - White Roses
White Roses
Foto: Pål M. Smørvik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu