Folk og dyr i Amora Gedel

Mikkel Grabowski viser her sitt prosjekt fra Amora Gedel Nasjonalpark i Etiopia, en park der det er flere mennesker enn dyr.
I vår umåtelig populære serie med lesernes egne bildeprosjekter har vi i dag kommet fram til Mikke Grabowski som har tilbrakt mye tid med å fotografere i ulide deler av Østafrika.

Mikkel Grabowski (f. 1966) er oppvokst i Danmark og bodde i 1975 i Kenya. Han er selvlært fotograf og har bl.a. vært ansatt hos ST&O Studio og hos Schiller Worldwide i København. Mikkel er dessuten utdannet fra Den danske filmskole og har en Master of Arts i Afrikastudier fra Københavns Universitet med spesialisering i storytelling med film og fotografi.

I løpet av de siste 10 år har Mikkel Grabowski fotografert intensivt i Østafrika bl.a. for at dokumentere den raske forandringen som skjer på det afrikanske kontinent.

Arbeidstittelen på projektet er Africa in transition. I den forbindelse har han vendt tilbate til en, for omverdenen, ganske ukjent del af Afrika - Amora Gedel National Park i Etiopia - en av verdens mindste nationalparker.

Parken er mindre enn 1 kvadratkilometer og siden den ligger helt opp til byen Hawassa med en befolkning på over 300.000, ser man ofte flere mennesker enn dyr i parken. Det unike ved denne parken er kanskje at dyr og mennesker lever i fredelig sameksistens. Over en 3 ukersperiode, besøkte Mikkel Grabowski parken hver dag for å fotografere.

Arbeidsmetoden hans var å IKKE ha en spesifikk plan, men ”to go with the flow”, så å si. Å la seg inspirere av hva- og hvem han møtte. Observere, bevege seg rundt i området, improvisere og vende tilbake til de samme stedene i forskjellig lys og vær og håpe på at noe interessant skjedde foran kameralinsen.

Denne bildeserien er resultatet av dette.
Du kan se flere av bildene fra Amora Gedel National Park på hjemmesiden hans, samt fra andre steder han har reist.

Alle bildene fra denne serien er tatt med et Pentax 35mm kamera og objektiver mellom 28 og 300 mm på fargenegativ film, og scannet på en Hasselblad/Imacon scanner.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
Klikk på bildene for større versjon, eller klikk fanen 'Bildevisning' øverst i artikkelen.
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu