Ballett i høstlandskap

Vi har tidligere vist ballettdansere i en industrihall. Denne gangen blir det motsatt - Birgit Hellem Eltervaag viser oss ballettdansere i norsk natur.
I vår meget populære serie med lesernes egne fotoprosjekter, presenterer vi også denne gangen ballettdansere.

Denne gangen er det Birgit Hellem Eltervaag som tar bilde av danserne i kjølig og fuktig norsk høstvær - ikke det beste for danserne, kanskje, men du verden for et lys!

Dette sier Birgit om seg selv og prosjektet sitt:
Jeg fotograferer kun på hobbybasis men bruker mye av fritiden min på foto.

Jeg har hatt et lite privat prosjekt der jeg har fotografert dans, og det som fascinerer meg med ballettdansen er de elegante bevegelsene og estetikken ved det hele. Dette prøver jeg å kombinere med naturen og tar alltid bildene ute i naturlig lys. Jeg er veldig glad i å gå tur og hver gang jeg er ute så ser jeg alltid etter nye plasser der jeg kan ta bilder.

Ute på Jæren har vi fantastisk lys og flotte områder å velge i - men i stedet for å bruke bare finværsdager liker jeg også å bruke tåken og mystikken som en faktor ved bildene. Foreløpig har jeg kun holdt meg til sjangeren klassisk ballett men nå har jeg også beveget meg inn på Moderne Dans. Jeg fotograferer aller helst tidlig på morgenen eller sent på ettermiddag/kveld for å fange det mest stemningsfulle lyset. Og jeg har som oftest vært ute på vinter/høst - noe som gjør at det er kaldt og gufsent for modellen men vi får absolutt de mest spennende scenene synes jeg.

Du kan se bildene i større versjon ved å klikke på dem.

Alle bilder: Birgit Hellem Eltervaag
De fleste bildene er av Nora som er danselærer ved Steps Dansestudio i Stavanger og hun er veldig snill som frivillig stiller opp i kalde/regnfulle omstendigheter. Ofte er det de gangene jeg reiser ut og været ikke er med oss at jeg får de beste bildene synes jeg.

Jeg kommer nok til å fortsette å bruke den nordiske naturen i bildene mine og ser alltid frem til denne årstiden da jeg synes jeg får det beste og mest spennende lyset. Jeg er nok en av de få som er glad for en tåkelagt morgen - da ser jeg alltid et stort bilde-potensiale. Så er det bare å se hvem som orker å stå opp like tidlig som meg for å bli med ut og ta bilde da. ;)
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Birgit Hellem E.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Tone :)
21.11.2017
Tone A.
Praktfull bruk av den jærske naturen med flott lys og elegante dansarar med fine positurar. Glimrande prosjekt til stor inspirasjon.
19.11.2017
Erik F.
Takk skal du ha, Pål.
Planen er å fortsette med det.

Jeg har noen på lur som jeg legger ut etter hvert, men er alltid interessert i nye, så hvis noen vil presentere sitt prosjekt, er det bare å ta kontakt.
15.11.2017
Pål M. S.
Flott prosjekt og flotte bilder:-)
Liker disse presentasjonene av forskjellige fotografer/prosjekter. Håper disse reportasjene fortsetter. Inspirerende!

Godt jobba Erik!
15.11.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu