Oslomarkalove

Lars Lindland viser sin kjærlighet til Oslomarka og de nære opplevelsene med sitt fotoprosjekt Oslomarkalove
Tid for et nytt fotoprosjekt, og i dag er det en hyllest til det nære.
Man trenger ikke reise til eksotiske steder for å få eksotiske opplevelser. Norsk natur har utrolig mye å tilby, noe Lars Lindland vise med tydelighet her.

Dette har han å si om prosjektet sitt.:
Med generell interesse for friluftsliv, og spesiell interesse for nærturer er mitt fotoprosjekt basert på den bynære Oslomarka og alt man kan oppleve der.

Oslo er en unik by omringet av bynær villmark, og jeg ønsker med mine bilder å inspirere til bruk av marka som rekreasjonsområde, til friluftsliv, trening og unike oppdagelsesferder for store og små.

Jeg er 34 år gammel, oppvokst på landet med sekk og speiderkniv og flyttet til byen tidlig i 20-åra. Overgangen fra bygd til by ble stor, og jeg søkte relativt raskt mot de dype skoger som omkranset høyblokkene og den tette eksosen. Med kamerautstyr i sekken ble raskt Oslomarka et prosjekt jeg ville formidle til innflyttere og andre som ikke ennå har tatt i bruk tilbudet.

Hver fredag ettermiddag flykter en lang kø av oslobeboere ut av byen for å søke helgelykken rundt om i Norges land, mens Oslomarka står med åpne armer klar for å ta oss imot med opplevelser en sent vil glemme. Nå er det riktignok mange som benytter seg av tilbudet, men det er fortsatt god plass.

Fotoprosjektet mitt handler om å fange øyeblikk som koster så lite, men gir så mye. Skape inspirasjon og motivasjon til å passere dørstokken, og få flere til å benytte seg av en gratis resept på både fysisk og psykisk helse. Kanskje sprenge noen grenser, men viktigst av alt: -ta med seg store og små opplevelser videre i livet.

Om man velger å rusle en tur på grusveien rundt et skogsvann rett ved markagrensa en varm sommerkveld, eller å overnatte under åpen himmel i måneskinn i 20 minusgrader med et digert bål midt i villmarka, er det viktigste at man benytter seg av den muligheten som så mange av oss har rett utenfor døra.

For meg har foto vært en hobby siden tenårene, og interessen har økt kraftig i takt med motivasjonen for å tilbringe tid i marka. Jeg jakter på alle fotomotiv som kan formidle min kjærlighet til Oslomarka.

Det være seg fugler og dyr, solnedganger, nordlys, himmelfenomener, skog og vann, friluftsaktiviteter i marka, skiftninger i årstidene, bortgjemte krypinn og severdigheter og andre opplevelser og øyeblikk jeg ønsker å ta vare på, og dele med andre.

Mitt fotoprosjekt har ingen satt sluttdato, og bildene deles i all hovedsak på instagramkontoen @oslomarkalove, og i tillegg på fotobloggen www.oslomarkalove.com

Alle bildene er tatt av Lars Lindland. Klikk på bildene for å se dem i større versjon.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.


 -
20 Blå
 -
Fullmåne
 -
Humlesus i solnedgang
 -
Kveldsfiske
 -
Lavvo i måneskinn
 -
Mørkgånga
 -
Mysikk ved skogsvannet
 -
Nordlys og bål
 -
Perlemor

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu