Vil du seile langs norskekysten med workshops underveis?

Roar Bekkelund og kona har solgt huset, sagt opp jobbene og seilt jorda rundt. Nå er de i gang og seiler hele norskekysten, og vil gjerne ha med mannskap.
Noen drister seg til å bestille årets ferie til en annen kanariøy. Andre gjør som familien Bekkelund, og sender huset, sier opp jobben og legger ut på seiltur i Magellans fotspor (eller kjølvann er kanskje mer dekkende).

Roar Bekkelund er gammel sjømann, og kjenner norskekysten godt. Etter å ha gjort unna jordomseilingen ønsket han derfor å ta for seg norskekysten. Båten er en 44-fots seilbåt med soveplass til inntil 8 person. Å seile en såpass stor båt bør man være flere om, så han ønsker seg mannskap som kan være med på deler av turen.

-Du trenger ikke seileerfaring for å være med, men bør være i grei fysisk form, sier Bekkelund.

Planen er å seile til de spesielle stedene, stedene man ikke så lett kommer til på annen måte, og arrangere workshops. Om bord i båten er det både kajakk og dykkekompressor, så det er store muligheter for å komme til alle steder.

Turen bærer navnet «The Actic Coastal Journey», og skal handle om mer enn fjell og fjord. «Den norske kystkulturen er veldig spennende. Det mest givende med en slik reise er menneskene man møter og blir kjent med. Vi vil derfor også ta for oss dette», sier Roar, men presiserer at det også er litt opp til mannskapet hva de ønsker.

Etter jordomseilingen har de arrangert kulinariske opplevelser i samarbeid med gode restauranter, der restauranten har servert en enkel 14-retters middag fra områder de har besøkt, mens de holder foredrag og viser bilder. Dette har vært en stor suksess, og vil nok bli gjentatt etter denne turen.

Skuta seilte fra Sandefjord for en uke siden, og er nå på vei mot Begen, der de venter å ankomme ca. 17. mai. Derfra bærer det nordover og de forventer å nå Nordkapp andre uka i juli, og være tilbake i Fredrikstad en gang i september.

Hvis du synes det høres spennende ut å være med en dag, en uke eller lenger, eller dere er en fotoklubb som kan tenke dere et opplegg, gå inn på facebooksiden «Sailing the good life»
for kontakt og mer informasjon.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

Foto: Roar Bekkelund - Sailing the good life
Sailing the good life
Foto: Roar Bekkelund
Foto: Ukjent - Kapteinen, Roar Bekkelund
Kapteinen, Roar Bekkelund
Foto: Ukjent
Foto: Roar Bekkelund -
Foto: Roar Bekkelund
Livet ombord kan være ganske bra
Foto: Roar Bekkelund -
Foto: Roar Bekkelund
Med havgående seilbåt, kajakker og dykkekompressor er man klar for det meste.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
yu l.
OK !
27.11.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu