Runes aller (?) siste bilder

Rune Johansen har begått ei ny bok: Hans siste bilder, med tekst om og fra et kunstnerliv.
Tittel: «Mine siste bilder».
Tekst og bilder: Rune Johansen
Forlag: Forlaget press.
Publiseringsår: 2023
ISBN: 978-82-328-0492-4
Format: 15x22,5x1 cm.
Antall sider: 144.

Rune Johansen (joda, han med «Hiv Mannskjiten») har begått ei ny bok: «Mine siste bilder», riktignok uten tittel på omslaget.
For de mange fans som elsker hans bildespråk og underfundige små tekster i en lang serie bøker, er dette ei bok som på mange måter fyller ut de fleste små og litt større hull gjennom et langt og spesielt forfatterskap og ditto kunstfotografisk aktivitet.
Og for de som ikke kjenner Rune Johansen fra før, så – vel det kan ikke være mange, så blås i dem.

På innsiden
Her kommer vi noe mer på innsiden av en bildekunstners til dels kronglete liv og levned, hans livslange kjærlighet til sin Hasselblad (som de fleste vil vite ble stjålet) og negativfilmen Fuji Reala 100 ASA, hans oppvekst nord i Kongeriket, noen av hans ungdommelige meritter, voksenliv med reise i inn og utland, et herlig persongalleri hvorav mange har blitt foreviget, hans handicap, mmm.
Gjennom hele serien av de små bøkene er tekstene korte og trolig mer eller mindre utilsiktet morsomme. Den Store Praktboka, «Photographs 1991-2014» som kom i 2018, er nesten uten tekst. Denne gang er teksten mye lengre og spiller en vesentlig rolle. I etterordet forteller Rune at han brukte tre år på denne boka: To og et halvt år på å grue seg. Et halvt år på å skrive. Tross mer grundige tekster: Alt er i kjent stil. Man humrer seg gjennom boka og frydes over bildene.

Tre år
I etterordet forteller Rune at han har kjøpt et nytt Hasselblad med objektiver, tilsvarende det som ble stjålet. Han fikk det for 15 000 kroner på FINN. Et pent brukt studiokamera. Men han har ennå ikke brukt det.
I tillegg har han igjen 25 ruller Reala-film. Jeg oppfatter nå at Rune antyder et nytt prosjekt helt sist i etterordet: Hver 120-rull gir 12 bilder i en Hasselblad. Det blir i beste fall 300 unike bilder. Boktittelen gir seg selv: «Mine 300 aller, aller, aller siste Reala-bilder». Eller finn på noe bedre selv. Og hvis det ikke var ment slik, så er tipset gitt.
 - Cover
Cover
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu