Olympus selger kameradivisjonen

Olympus har i dag signert en intensjonsavtale med Japan Industrial Partners, Inc. om kjøp av kameradivisjonen.
Det har gått rykter ganske lenge om at Olympus ville selge eller legge ned kameradivisjonen. Selv har de naturligvis nektet for det, og henvist til at den medisinske divisjonen henter mye kompetanse og teknologi fra kameradivisjonen.

Men de da har de offentliggjort at de forsøker å selge kameradelen av virksomheten. De har ingått en intesjonsavtale med det japanske investeringsselskapet, Japan Industrial Partners (JIP) om salg. Prosessen vil bli fullført i løpet av året, hvis alt går etter planen.

JIP har tidligere gjennomført tilsvarende oppkjøp og utviklet selskapene til å bli lønnsomme igjen, så vi tror Olympus vil fortsette som merke. Det er ennå ikke klart om JIP overtar merkenavnet, eller må finne på et nytt, men det som er viktig for brukerne er at det fortsatt vil være videreutvikling av MFT-systemet, og objektiver tilgjengelig.

Mange har spådd døden til MFT-systemet etter at Panasonic flyttet mye av fokuset over på fullformatsystemet sitt. Dagens nyhet tyder på at Olympus ikke ser at de vil kunne tjene penger på dette, men at noen fortsatt ser potensialet i dette.

Det er fortsatt mange ukjente faktorer, og Olympus forteller oss at de i løpet av de neste ukene vil forsøke å besvare så mange spørsmål som mulig.

Det vi har fått bekreftet er at årets planlagte lanseringer vil gå som normalt.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu