Møt og lær av de største fotografene

MEET World Photographers er en ny, norskutviklet plattform der du kan lære om og av de store mestrene.
Denne uka lanserte to kjente navn i norske fotobransje, Anne Lise Flavik og Katrine Adler-Gjerde et nytt konsept de kaller MEET. Det er en internasjonal portal som lar medlemmene følge de beste fotografene i verden gjennom videoer og intervjuer. Daglig leder, Katrine Adler-Gjerde, lover at MEET-medlemmer «skal få være flue på veggen når fotografene er på jobb, i deres kreative prosesser og oppdager deres hemmeligheter. I personlige møter får vi innsikt i hva som driver de og hvordan de jobber for å skape sine unike uttrykk». Hun presiserer at man ikke får møte fotografene personlig, men i samarbeid med Morten Krogvold lager de videoer og intervjuer om fotografene, prosjekter de jobber med og informasjon om hvordan de jobber. «Det blir nok også mye tips til lyssetting og teknikker for å få gjort jobben best mulig», utdyper Adler-Gjerde.

Sammen med Krogvold har duoen brukt sine nettverk til å få med fotografer på dette, og de har allerede en imponerende liste med navn i stallen sin. Du finner både Bruce Gilden, Greg Gorman, Mona Kuhn, Ralph Gibson og Stuart Franklin på lista, i tillegg til mange flere.

Hver måned kommer det fire nye filmer og duoen regner med å kontinuerlig utvide med nye fotografer, slik at man hele tiden kan få nye impulser og lære om nye prosjekter.

Katrine forteller at ideen kom under pandemien, og de har jobbet i et år med å lage filmer og intervjuer før lanseringen. I dag ligger det to videoer ute, men nye kommer altså ukentlig.

«I første omgang åpner vi for Norge, Sverige og Danmark, men vi gå bredere ut til Europa og resten av verden etter hvert». De forventer 400 medlemmer det første året, men vi blir fortalt at de har ganske hårete mål for veksten. Noe mer konkret om det, får vi ikke ut av dem.

Katrine forteller at målgruppen er et voksent publikum som er interessert i fotografi eller har en lidenskap. Men all er selvfølgelig velkomne.
Medlemskap koster €39 pr. måned, og det skal også gi tilgang til en lukket Instagram-konto og prioritet og rabatt på workshops.

Du finner mer info på hjemmesidene til MEET.

 -
 -
Daglig leder Katrine Adler-Gjerde (tv.) og Kreativ leder Anne Lise Flavik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu