Fotoinspirasjon - Bli en bedre fotograf

De prisbelønte fotografene Tom Schandy og Baard Næss har laget en introduksjonsbok i fotografi for de som ønsker å bedre basiskunnskapene.
Siden 1970-tallet har forfatterne av boka 'Fotoinspirasjon - Bli en bedre fotograf' fotografert. De har vært gjennom perioder med svart/hvitt-film, de har stått i mørkerommet og fremkalt sin egen film, de har fotografert dyr og fugler med film på lav ISO. I dag er det færre og færre fotografer som har en slik bakgrunn. Deres fotografiske hverdag og erfaring er digital. Når kameraer med sine helautomatiske funksjoner kan gjøre det aller meste for fotografen, så er det mange som mangler basiskunnskap om fotografering.

Med boka 'Fotoinspirasjon - Bli en bedre fotograf' gir Schandy og Næss sitt bidrag for å fylle dette kunnskapshullet. De ønsker å skape fotoglede. De vil at fotografene der ute skal ha det gøy og lage gode bilder.

- Hvis du vil skape kvalitet - og ikke bare kvantitet - må du beherske kameraets grunnleggende funksjoner. Du må også vite hvordan du får fram det beste i dine egne bilder gjennom bildebehandling på datamaskinen. Jo mer du behersker, desto mer fotoglede blir det, skriver forfatterne i bokas forord.

Boka tar for seg 12 forskjellige temaer: utstyret, grunnleggende kamerakunnskap, komposisjon og lys, landskap, fugler og pattedyr, makro, mennesker, kreativ fotografering, reisebilder, arbeidsflyt og råfilkonvertering, Photoshop og hvordan bruke bildene sine.

'Fotoinspirasjon - Bli en bedre fotograf' er en lettfattelig bok som tar nybegynneren, eller de som har kommet noen skritt videre, med på en fotografisk introduksjon i mange interessante og viktige temaer. Den er akompagnert med bilder som også bør inspirere.

Boka kan kjøpes i de fleste bokhandlere og bestilles fra Natur&Foto
 -
Tom Schandy - Oslo by Night
Oslo by Night
Tom Schandy
Tom Schandy -
Tom Schandy

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu