Så fort sliter du ut det nye Canon 1DX Mark III

Ting tyder på at Canon prøver å skjule noen skremmende fakta
Canon skryter fælt av det nye flaggskipet sitt, EOS 1DX Mark III. Men det de ikke forteller oss er at kamerat kanskje ikke varer lengre enn en arbeidsdag!

Ja, det stemmer faktisk. Foto.nos avdeling for nerding og gravejournalistikk (FANG) har ettergått de tekniske spesifikasjonene nøye, og satt hele parken vår av supercomputere til å ikke gjøre annet enn tallknusing på disse.

Og resultatet er rett og slett noe av det mest skremmende denne bransjen har sett. Men tallenes tale er klar: Canon har laget et kamera som ser bra ut på papiret, men som egentlig er for bra for sitt eget beste.

Siden det er fredag, vil vi her presentere våre kjære lesere for resultatet av flere minutter med graving (og nerding) og flere sekunder med tallknusing:

Seriebildehastigheten på Canon EOS 1DX Mark III, med mekanisk lukker, er inntil 20 bilder pr sekund (med speilet oppe). Canon gjør et poeng av at bufferen er nærmest umulig å fylle, så dette er en hastighet det kan holde lenge.

Lukkeren er laget for å tåle 500 000 eksponeringer.

Ok, du ser antakelig allerede nå hvor vi skal hen, så vi kaster oss ut i det med en gang.

Med en fart på 20 bilder i sekundet, gjør det unna 500 000 eksponeringer på 25 000 sekunder, eller enklere sagt, 6 timer, 56 minutter og 40 sekunder pluss tissepauser (dine, ikke kameraets).

Det er altså så lang tid det tar å slite ut Canons nye stolthet til over 80 000 kroner!

Hvilke onde baktanker har Canon hatt med dette? Vi er redd for at de samtidig kommer til å øke prisen på å bytte lukkeren dramatisk og på den måten håper å selge mange ekstra kameraer.

Det vil komme en storm av klager fra mediehus over hele verden, som holder seg med en stab med fotografer som sliter ut et kamera om dagen, hver.

Som en klar indikasjon på at dette er planen, viser deg seg også at dersom du skriver 1DXIII speilvendt, snur det opp ned, deler på 666, vrenger det og rister det så får du det japanske tegnet for verdensherredømme!

Canon var ikke tilgjengelig for en kommentar.

God helg
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kim E.
Jeg tar mye pacshots og stacker nesten alle bildene altså 5 til 10 bilder på en vinkel. på 2 år med mye drift er jeg oppe i 27112 eksponeringer . Så dette er rett og slett tull og legge det frem på denne måten. Så canon 5d mark 3 er laget for 200000 eksponeringer men jeg vet om et som har gått i boligfoto og packshoots og nå er oppe i 1,1 million og kamera har aldri vært til service . Kamera sto i en robot før som tok packshots . Dere skriver at de lager kamera for å knuse tall . Vil vel påstå at det er det dere gjør for å lage denne artikkelen .


Dere må ha satt kamera i modus for å ta bilder uten å lagre også for ellers hadde dere fylt mange minnekort eller knelet flere pcer med thederd foto

20.3.2020
Tom F.
"Bare" 500 000 eksponeringer!?
Det burde holde en hel profesjonell foto karriere til siste slutt....
25.2.2020
Per Inge Ø.
Et imponerende kamera, EOS 1DX III. Her må det spares til anskaffelsen, så vi kan løpe og kjøpe.

De "bare" 20 megapiksler er utvilsom kvalitetspiksler. Vi tror nok at det lar seg gjøre å lage meget store bilder fra filer fra 1DX III.
17.2.2020
Sten Arne Bryde B.
Tror uansett det ikke er noe problem. de som har råd til å bruke ut dette kameraet så det går utover lukkertids garantien har tjent nok på det til å betale for service og lukkerbytte uansett.

Artig vinkling uansprett da
15.2.2020
Knut-Sverre H.
Dette er bare bedritent av Foto.no. For det første har dere rappet vitsen fra en YouTube-video som kom dagen før, uten å kreditere. Der videoen fra første sekund er åpenbart parodisk, er artikkelen laget slik at du må lese litt for å se (den ikke spesielt morsomme) vitsen – og dere bør vite at svært mange bare leser overskrifter på nettet. (Jeg bruker ikke Canon selv og er ikke andrehåndskrenket på noe vis; jeg synes bare det bør være under deres standard.)
http://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=LiJh7...e=emb_logo
15.2.2020
Richard L.
Ser det faktisk er folk som er støtt og som ikke skjønner humoren her, er det mulig :D
15.2.2020
Erlend B.
Jeg fikk ikke med meg siste paragraf i artikkelen før nå, så jeg tror vel heller nå at artikkelen var ment som spøk.
14.2.2020
Erlend B.
Litt artig, men misvisende, synes jeg. Forrige generasjon (1D X-II) tok 14 bilder per sekund, og Nikon sine flaggskip har lignende frekvenser. De skal alle vare rundt samme antall eksponeringer (som i praksis ofte blir overgått med flere hundre tusen over forventet). Så hvorfor denne artikkelen ble skrevet slik - som om Canon har lansert et betydelig mindre holdbart kamera enn tidligere, og enn andre kameraprodusenter - vet ikke jeg.

PS: Det koster visst rundt 10 000kr å bytte lukkermekanisme inkl. arbeid, i følge en som postet i et forum.
14.2.2020
Kjell Eivind V.
Tullete jeg har lest på lenge. Hvor mye betalt har du fått av Sony og Olympus for å lage dette?
14.2.2020
John Petter E.
He,he.Ja så snart jeg har penger til kamera + den nyeste 400 f2.8.
Og japansk verdensherredømme er kansje ikke det verste som kan skje ? :-)

Skal jeg være litt seriøs så er vel den nyeste olympusen mer aktuell for min del. Men da må noen her kjøpe min MK II først..

God helg :-)
14.2.2020
Erik F.
Du kan fortsatt bestille, John Petter. Du må bare passe på å bruke den elektroniske lukkeren når du får en 7 timer lang eksponeringsraptus :-)
14.2.2020
John Petter E.
Åsså jeg som skulle bestille.. men hvis det er sånn det henger sammen så blir det nok ikke noe av det salget... ;-)
14.2.2020
Erik F.
God helg til deg også, Svein.

Når det gjelder ny speilløs, så kjører den like bra (omtrent) med elektronisk lukker som mekanisk lukker, så man slipper i hvert fall å tenke på det :-)
14.2.2020
SveinM M.
He, he, tragikomiske greier. (Og det får en jo til å undres over nylig presenterte "fantastiske" specs på speilløsfronten......)... Blir helt sikker ikke en Canon-helg, nei.... ;)

Ps!
God fotohelg med noe som er mer håndgripelig på utstyrsfronten... :)
14.2.2020
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu