Fotomulighet i Moss

Første uken i september skal det arrangeres Livsgledeuke over hele landet. I den anledning er det fotomuligheter for fotografer i Moss og Rygge.
Første uken i september skal det arrangeres Livsgledeuke over hele landet. Arrangementet vil gjøre mer mulig for de eldre, som ofte sitter ensomme hjemme eller på institusjon. Livsglede for Eldre drives utelukkende av sponsorstøtte og gaver fra næringslivet, og drives på frivillig basis.

I anledning Livsgledeuken har Lokalforeningen Livsglede for Eldre i Moss en idè om at det kommer en eller flere fotografer til hvert sykehjem i Moss og Rygge, for å fotografere beboer med familie/pårørende.

- Hvordan det skal løses praktisk, bør kanskje være opp til hver enkelt fotograf, men eksempelvis kan det være en påmelding på forhånd slik at fotografen kan beregne tid. Så kan hver familie få enten 10 bilder tatt av seg selv, eller en viss tid til rådighet. Etterpå kan kanskje familien få bildene på en cd, og tar ansvar for fremkalling selv. Eventuelt i samarbeid med fotografen, f.eks. ved at bilder blir sett på og ett eller to bilder blir redigert der og da, og kan bestilles til redusert pris hos fotografen. Poenget er i alle fall at selve fotograferingen skal være gratis, og at fotografen kommer til beboer m/familie, og ikke omvendt, forteller Tone Nordang Pettersen, Leder og Medieansvarlig Lokalforeningen Livsglede for Eldre i Moss.

Meningen er at fotograferingen skal være et lavtersketilbud. Foreningen er derfor avhengig av pengestøtte/sponsing/avslag i pris for å klare og gjennomføre dette. Nordang Pettersen håper derfor fotografer vil du stille opp for de eldre i Moss og Rygge.

- Vi skulle gjerne også gitt dette tilbudet til hjemmeboende eldre, både de i hjemmesykepleien og de som til nå ikke er pleietrengende. Da evt ved en påmelding (en fotograf kan ta i mot et visst antall i løpet av Livsgledeuken), og at da den eldre m/familie kommer til fotografen. Kriteriet skal da være at den eldre er over 67 år.

Livsgledeuka starter fredag 29. august og varer til søndag 7. september. Søndag ettermiddag 31. august og fredag ettermiddag 5. september har foreningen booket arrangement, men ellers kan fotografering foretas når som helst.

_________________________________________

Mer informasjon:

Tone Nordang Pettersen
Leder og Medieansvarlig
Lokalforeningen Livsglede for Eldre i Moss
Epost: lfemoss@gmail.com
Internett: www.livsgledeforeldre.no

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu