Preus museum må stenge

På grunn av høye strømpriser og problemer med magasiner for oppbevaring av samlingen må Preus museum stenge for publikum inntil videre.
Preus museum har lenge jobbet med å tilpasse seg en krevende økonomisk situasjon. De høye strømutgiftene som er nå, har gjort det særdeles vanskelig. Samtidig mister de et magasin de har leid av kommunen, og har innsett at et magasin de leier av forsvarsbygg ikke kan benyttes.

Preus har ikke midler til å leie andre magasiner, blant annet fordi de ikke kommer ut av avtalen med forsvarsbygg før i 2025. De eneste lokalene som har klimaanlegg som kan beskytte samlingen, der innholdet i disse magasinene kan plasseres er publikumsområdene.

Formidlingsansvarlig hos Preus Museum, Ingri Østerholt, sier til Foto.no at situasjonen har pågått over lengre tid, men at strømpriskrisa ble siste dråpe.

-Museet er en nasjonal institusjon for fotografi, og har et formidlingsansvar. Å stenge for publikum er ikke noe vi gjør med lett hjerte, men det viser hvor kritisk situasjonen er, forklarer hun, uten å legge skjul på at det er også er et rop om hjelp.

Hun presiserer at de har et godt samarbeid med både kommunen og forsvarsbygg, men at departementet må på banen for å sikre økonomien til museet.

Denne helgen er siste åpningshelg, og de blir derfor nødt til å stenge utstillingen «Over regnubuen» før tiden. Museet flytter formidlingsvirksomheten sin til Oslo Negativ i perioden 23. september til 16. oktober. Etter det vil museet bare være tilgjengelig for skoleklasser.
Foto: Ingrid Aas/Preus museum -
Foto: Ingrid Aas/Preus museum
Fra utstillingen Over regnbuen
 -
Formidlingsansvarlig, Ingri Østerholt

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu