Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Norsk NaturfotoFestival 2017

Det Nærmer seg Norsk NaturfotoFestival i Ski 17-19 mars
Det nærmer seg Norsk Naturfotofestival!

Om du ikke allerede har sikret deg festivalpass til årets utgave av Norsk Naturfotofestival, så bør du skynde deg. For fjerde året på rad kommer en lang rekke norske og utenlandske fotografer for å dele kunnskap og inspirasjon, og med bare tre foregående festivaler har NNFF sikret seg posisjonen som den største naturfotofestivalen i Nord-Europa. Festivalen eies av Norske Naturfotografer og Biofoto og drives som et aksjeselskap, med daglig leder Magnus Reneflot i spissen som entusiastisk drivkraft. Programkomiteen, som ledes av Pål Hermansen, har også i år satt sammen et spennende program. Vi kan by på variasjon i menyen, med store navn også i år.

Kommer du allerede fredag ettermiddag kan du få med deg Bernt Østhus, som snakker om «Timing and light», og svenske Lena Holm som viser oss verden under vann. Georg Popp har tatt turen fra Wien for å vise fotoprosjektet «The Vienna Project», om det urbane dyrelivet. Deretter beveger vi oss over i fotokunsten med festivalens største navn: Arno Rafael Minkkinen, finsk-amerikaneren som bruker sin egen kropp i sine abstrakte bilder. Kjartan Trana og Alette Sandvik følger opp med sitt økofilosofiske bildeforedrag «Mennesket i naturen – Naturen i mennesket». Svenske Anders Geidemark avslutter kvelden med «Naturfotografens vei», med bilder fra den nordiske naturen.

Lørdag kan festivalen by på Filmtrioen Torbjørn Martinsen, Guttorm Næss og Baard Næss som første foredrag. Vennegjengen viser litt fra sitt nyeste prosjekt og snakker om sine opplevelser gjennom mange år. Med den tankevekkende tittelen «Wildlife or Comodity» - (ville dyr eller bruksgjenstander?) vil tyske Britta Jaschinski vise oss hva som skjer med ville dyr når de presses inn i et liv som er tilpasset menneskets kultur og de holdes i fangenskap så vi kan beundre deres ville skjønnhet. Marcus Bleasdale, en av verdens mest anerkjente fotojournalister, bruker bildene sine til å påvirke politiske prosesser. På NNFF skal han vise foredraget «Sårbare landskap». Tyske Sandra Bartocha har vist bilder på NNFF før, og denne gangen har hun med seg Werner Bollmann for å vise «LYS» - om det spesielle nordiske lyset.

Søndag starter vi med «Syv år med kvaleventyr» med Espen Bergersen fra Andøya, og om du trodde du må reise langt bort for å finne spennende dyreliv, vil britiskfødte James Ewen vise deg at man kan finne naturfotografiske utfordringer også i den urbane Oslonaturen. Som tidligere år vil vi ha Pecha Kucha, en foredragsform der 20 bilder presenteres på 20 minutter, her får vi se arbeidene til syv spennende norske fotografer. Deretter blir det et nytt foredrag til ettertanke, den svenske fotokunstneren Helene Schmitz vil vise oss «En annan natur – Våld, skörhet och idéer om naturen», om det komplekse og nesten voldelige i menneskets forhold til naturen slik den fremstilles i kunsten, litteraturen og vitenskapen. Årets fotofestival avsluttes med Stein P. Aasheim som forteller om sine mange eventyr, og vi er sikre på at hans fortelling og alle de andre foredragene under Norsk Naturfotofestival 2017 vil gi deg inspirasjon til å erstatte dødtid med levende tid, som Aasheim så treffende kaller det.

Velkommen til Ski 17.-19. mars!
copyright Arno Minkkinen - Half circle of Life
Half circle of Life
copyright Arno Minkkinen
Foredragsholder fredag 17 mars

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu