Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Fotoboklansering Raymond Mosken: Reflections From the Surface

Torsdag 18. jan. kl 17:00, Tronsmo bokhandel. Kunstnersamtale v/ Olav Løkke, boksignering og salg av analoge baryttprints!
Endelig kommer boka med Raymond Moskens flyfotografier! Dette har vi venta på en stund, så nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. I tillegg til å levere både bok og kunstnersamtale vil Raymond ha med seg små analoge baryttprints av et lite utvalg bilder fra boka, som han selger for en overkommelig pris for anledningen. Be here or be square!

Flyfotoprosjektet til Raymond er et langvarig prosjekt. Det starta med en sommerjobb i 1989, som nyutdanna kunstfotograf. Jobben var å fly rundt i Norge å ta bilder av hus og bondegårder fra oven. Mosken stilte ett krav. Han måtte også få ta sine egne bilder der oppe i lufta. I de 28 påfølgende åra har han fortsatt med sitt eget prosjekt, og hatt utallige mer og mindre hasardiøse og harmoniske turer i selvleide småfly og helikoptere.

Boka «Reflections from the surface» viser et utvalg av det snart tre tiår lange og fortsatt pågående prosjektet. Gjennom sine estetiske snapshots tatt i fugleperspektiv forteller Mosken historier om norsk arkitektur, boforhold, industri, landbruk, arbeid og fritid. Om humanitet, om skala, om hvordan vi mennesker påvirker omgivelsene våre og hvordan det er å leve her nede på overflaten av en planet. Og om å fly!

Raymond Mosken (f. 1956) er en av norsk fotografis etablerte mestere. Mosken har en BFA i fotografi fra Göteborgs universitet (1985-89) og har gjennom karrieren hatt en rekke separatutstillinger og gitt ut flere fotobøker. Moskens arbeider er blant annet innkjøpt av Norsk Kulturråd, stilt ut på Høstutstillingen og er representert i Hasselblad-kolleksjonen i Gøteborg.

På Tronsmo vil Raymond samtale med Olav Løkke, som i likhet med fotografen selv var tidlig med i kretsen rundt Fotogalleriet på slutten av 1970-tallet. På 1990-tallet var han leder for Telemark Kunstnersenter på Øvre Frednes i Porsgrunn. Deretter har han vært kurator og arkivar hos «Kurt und Ernst Schwitters Stiftung» i Hannover i Tyskland.

Gratis inngang, lett servering og fine bilder. Velkommen!
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu