Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Norsk naturfotofestival på Ski

Norsk NaturfotoFestival inviterer til presentasjon av naturfoto i full bredde. Sett av helgen 8.-10. mars 2019.
Nok en gang kan Norsk Naturfotofestival by på verdensstjerner som du kan oppleve på scenen i Ski fra 8. Til 10. mars.

Blant andre kommer kanadiske Jo-Anne McArthur og nederlandske Jasper Doest. Begge er høyt premiert i store og prestisjetunge konkurranser som Word Press Photo og Wildlife Photographer of the Year.

I tillegg kommer flere av Skandinavias beste fotografer innen både kunst- og naturfoto. En av dem er Erik Johansson som vil fortelle hvordan han lager sine surrealistiske bilder som likevel ser helt realistiske ut.

Dessuten er festivalen stolte over å være den første i Norge som viser den internasjonalt applauderte utstillingen til den engasjerte gruppen av fotografer som har fått navnet PHOTOGRAPHERS AGAINST WILDLIFE CRIME™.

Dette er fotografer som har vunnet de aller største og mest prestisjetunge internasjonale konkurransene og som jevnlig blir publisert i verdens mest kjente magasiner.

I dette prosjektet har de brukt talentet og engasjementet sitt til å dokumentere krypskyting, mishandling av dyr i fangenskap, dårlig dyrevelferd og illegal handel med utryddingstruede dyr og produkter fra sårbare og utryddingstruede arter, som elfenben fra elefanter og hornene fra nesehorn.

Enkelte av fotografene har satt seg i livsfare for å dokumentere hvordan kyniske kriminelle mishandler og dreper dyr for å berike seg selv.

I tillegg til utstillingen kommer to av ildsjelene i prosjektet, Britta Jaschinski og Keith Wilson for å holde et fredrag om gruppens arbeid.

– Målet er skyhøyt; vi vil simpelthen arrangere den beste festivalen innen sin sjanger i Europa! Vi ønsker at den skal bli en arena hvor vi kan la oss bevege, hente inspirasjon og bygge nettverk til beste for oss selv og for naturen. Samtidig vil vi styrke naturfotografi som egen uttrykksform, sier initiativtaker og daglig leder av festivalen, Magnus Reneflot. –Både norsk naturfotografi og norsk natur har en sterk stilling, og det gjør at våre kjente, internasjonale foredragsholdere setter stor pris på å bli invitert til å delta på festivalen, forteller Reneflot.

Programkomiteen, ledet av den kjente fotografen Pål Hermansen, har fulgt den samme suksessoppskriften som ved tidligere festivaler: – Norsk Naturfotofestival skiller seg fra alle andre naturfotofestivaler ved at den i sterk grad fokuserer på stor bredde i det fotografiske uttrykket. Vårt varemerke er også å vise kunstfotografi og eksperimentell fotografi med utgangspunkt i natur, forteller Pål Hermansen.

-Programmet på festivalen består av foredrag, bildevisninger, utstillinger, workshops og fotomesse. Vi vil som alltid gi tilskuerne mange forskjellige opplevelser, både de estetiske inntrykkene og de sterke, rørende og personlige fortellingene, sier han.
-Vi forsøker dessuten hele tiden å utvikle festivalen videre, nytt av året er blant annet at vi viser flere og bedre utstillinger enn noen sinne. En stor utendørsutstilling kommer også på plass nedenfor Rådhusteateret. med bilder fra alle foredragsholderne i festivalprogrammet. Programoppsettet endres noe ved at vi får forelesninger av mer variende lengde, blant annet blir det plass til mer kortvarige innslag av unge, engasjerte talenter som Simon Johnsen, Knut Erik Alnes og Jonathan Stenvall, avslutter Hermansen.

Følgende fotografer står på programmet til Norsk NaturfotoFestival 8.-10. mars 2019:
Ole Jørgen Liodden, Knut-Sverre Horn, Jasper Doest, Espen Rekdal, Øyvind Antonsen, Cindy Jeannon, Hans Strand, Simon Johnsen, Guttorm Næss, Pål Hermansen, Per Flakstad, Bård Løken, Trym Ivar Bergsmo, Mats Andersson, Knut Erik Alnes, Erik Johansson, Jo-Anne McArthur, Arnfinn Johansen, Peter Gerdehag, Jonathan Stenvall og vinner av Nordic Nature Photo Contest (NNPC) 2018, arrangert av tidsskriftet Natur&Foto, Jørn Bøhmner Olsen.

Fotomessen på Thon hotel lørdag 9. og søndag 10. mars byr på mange spennende nyheter. De speilløse kameraene overtar sakte, men sikkert markedet. Her får du de siste nyhetene presentert av alle de store aktørene. På fotomessen blir det selvsagt også utstillinger og stands fra reiseoperatører, magasiner og tidskrifter, skoler, foreninger og andre felt som en naturfotograf er opptatt av. Vår hovedsponsor, Cewe Japan Photo www.japanphoto.no, vil dessuten ha egne aktiviteter knyttet til fotofestivalen.

Du kan lese mer om festivalen og de enkelte fotografene på nettsiden http://www.nnff.no

Påmelding: Påmelding skjer via www.deltaker.no. Du kan kjøpe helpass, som gir adgang til alle forelesningene, eller du kan kjøpe pass for én av dagene, fredag, lørdag eller søndag. Det er også alltid mulig å kjøpe billetter til enkeltforelesningene ved inngangen.


Norsk NatufotoFestival eies av de to viktigste foreningene for naturfotografer i Norge, BioFoto og Norske Naturfotografer/NN. BioFoto har rundt 1100 naturfotoentusiaster i sin medlemsmasse, mens Norske Naturfotografer favner 67 profesjonelle innen faget.

Foredragene er i Rådhusteatret i Ski. Utstillingene er i Rådhusteatret, i Kirkeveien 3 like ved, og i Follosalen på Thon Hotel, i tilknytning til fotomessen.

Foto: Erik Johansson -
Foto: Erik Johansson
Foto: Jasper Doest -
Foto: Jasper Doest
Foto: Jo-Anne McArthur -
Foto: Jo-Anne McArthur
Foto: Ole Jørgen Liodden -
Foto: Ole Jørgen Liodden
Foto: Karl Ammann/ PHOTOGRAFPHERS AGAINST WILDLIFE CRIME™ -
Foto: Karl Ammann/ PHOTOGRAFPHERS AGAINST WILDLIFE CRIME™

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu