Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Boklansering av praktboken Constructing MUNCH - 24. november kl. 18.00 på MUNCH

Praktbok med store bilder.
Tett på atmosfæren, materialiteten, innsatsen og resultatet.
Tove Lauluten har fulgt byggeprosessen fra start til mål. Det tok 6 år.
Stolt, omstridt, elsket – og intet mindre enn en byggteknisk bragd. Som eneste akkrediterte fotograf har Tove Lauluten fulgt byggeprosessen fra start til mål. Det tok 6 år.

VELKOMMEN TIL BOKLANSERING 24.11 KL. 18
STED: MUNCHMUSEET, AMFIET, 1. ETASJE
Ord og boksignering
Musikalsk improvisasjon av byggeprosessen.

Se Oslos signalbygg reise seg, bilde for bilde

– Jeg vil vise de nøysomme, tidkrevende prosessene som er utført av mye rå muskelkraft og dedikasjon til prosjektet. Fra massive grunnarbeider, over i betongkunsten og til ferdig publikumsbygg for Edvard Munch sine uerstattelige samlinger.

I dag står Munchmuseet i hovedstadens vannkant og bukker mot byen. Fotografiene viser ulike tids-bestemte øyeblikk i byggeprosessen, og dokumenterer bygningskroppens gradvise oppbygning og komplettering helt fra de første grunn¬arbeidene på tomten startet opp. Tove Lauluten viser oss hva det vil si å unnfange et nytt hjem for Edvard Munch, en av de viktigste personene i kunsthistorien.
Dét har det blitt en praktfull fotobok av.

Bokens generøse format på 30x30 cm gir store bilder som viser detaljene ekstra godt.
Med hjelm og vernesko har Lauluten, gjennom alle årstider og værtyper, fotografert hvert eneste krevende, ofte nyskapende, steg i prosessen. Constructing MUNCH gir deg et unikt og facinerende innblikk i hva som kreves av ingeniør-, muskel- og maskinkraft, for å realisere Norges desiderte mest prestisjefylte byggverk tilegnet en enkeltkunstner – selveste Edvard Munch.

– En byggeplass kan ved første øyekast virke kaotisk, men i mine øyne ser jeg både spennende mønster, linjer og farger som skaper stemninger. Stemninger laget av varierte værforhold, materialer og lys. Med utdanning og jobberfaring i byggefaget og som arkitekturfotograf hadde jeg den nødvendige kunnskap og erfaring for å gjennomføre dette spesielle prosjektet der både det dokumentariske, tekniske og det kunstneriske i fotograferingen er ivaretatt.

Som selvstendig arkitekturfotograf vant Lauluten i 2016 anbudskonkurransen om å dokumentere byggeprosessen av det nye Munchmuseet. Bildene er en historisk viktig visuell beskrivelse og kunstfaglig dokumentasjon av det som på kunstfeltet er den viktigste delen av verdensarven vi som nasjon er satt til å forvalte.

Constructing MUNCH inneholder også tre essay: fra arkitektene estudio Herreros, deres norske samarbeidsparter LPO Arkitekter, og fra Munchmuseet selv.

UTFØRELSE
Format: 30 x 30 cm, 264 sider
Hardcover: Omslaget er trukket med skimrende materiale, hvor et bilde er limt ned i en preget form lik formen bygningen selv har.
Sølv på bokblokka: Bokens 3 papirkanter er belagt med sølvfarge.
Åpen rygg: Boken kan brettes helt ut, ingen brett som spiser opp bildene inn mot rygg.
Språk: Norsk og engelsk.

 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu