Innleder samarbeid med Toralv Østvangs Kamerablogg

En av veteranene i bransjen hjelper oss med kameratester og løser en av våre redaksjonelle utfordringer.
Siden vi startet butikk og nettbutikk, har vi hatt særlig én redaksjonell utfordring, nemlig å gi dere troverdige tester av kameraer.

Hvis redaksjonen tester dem selv, er det lett for leserne å stille spørsmål ved uavhengigheten til testeren og dermed troverdigheten til resultatene og konklusjonen. Kan det være noe vi skriver for å selge mer? Dette er svært betimelige spørsmål, og jeg setter stor pris på at leserne har en slik kritisk sans.

Nå er ikke kameratesting noe «være eller ikke være» for demokratiet og friheten, men praktiserer man den kritiske sansen når man leser på Foto.no, gjør man det helt sikkert andre steder også. Men det gjør at det er liten hensikt for oss å ta den store jobben det er å teste et produkt hvis ikke testen blir sett på som troverdig uansett.

For å komme rundt dette problemet, har vi startet et samarbeid med
Toralv Østvangs Kamerablogg. Mange av dere kjenner nok Toralv som mangeårig skribent i PC World, Macworld og Computerworld, og han var en av de første som skrev om digitalkameraer i Norge. Han har lang erfaring med å skrive, teste og vurdere fotoutstyr, og han er flink til å sette ny teknologi inn i et historisk perspektiv og se sakene fra et forbrukerståsted.

Etter at PC World Norge ble innlemmet i Computerworld, som har en redaksjonell profil rettet mer mot it-direktører, ble det lite rom for Toralvs artikler om digitalkamerateknologi der. Toralv trappet derfor ned til deltidsstilling og startet i stedet opp sitt eget nettsted, «Toralv Østvangs kamerablogg», som er en kombinasjon av nyhetsnettsted og blogg om det som rører seg i den digitale kameraverdenen. Takket være arbeidet med Kamerablogg.no har han fortsatt god kontakt med bransjen, får tilgang til testprodukter og får fortsette å skrive om det han er mest interessert i. Toralv Østvangs kamerablogg følger pressens etiske regelverk.

Vi vil framover kunne bruke deler av testene hans på Foto.no. Han kaller dem ikke selv for tester, for det er lite testplansjer og lab-tester, men mye bruk av utstyret og vurderinger basert på brukererfaringer. Vi kommer til å hente en utvidet konklusjon fra alle testene hans. På den måten unngår vi at det kan stilles spørsmål ved om vi håndplukker de testene vi liker best.

Vi håper dette kan gi dere nyttig og troverdig informasjon, og ta gjerne en diskusjon om det på forumet.

Ingressbildet er tatt av Arne Foss.
 - Toralv Østvang
Toralv Østvang

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
SveinM M.
Fint, det! Skal bli interessant! :)
29.3.2017
Pål M. S.
Bra!
24.3.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu