Vi åpner stor butikk i Barcode på fredag

Bransjens største snakkis de siste månedene er snart en realitet, og vi gleder oss helt villt! (nye bilder er lastet opp onsdag kl 14.15)
Det har vært en stor jobb å komme så langt som vi har nå. Nå gjenstår det bare å få alt på plass i butikklokalet. Det er ganske mye som skal på plass til føråpningen på fredag, så hvis vi blir litt vanskelige å få tak i et par dager framover, vet du i hvert fall hvorfor.

Butikken blir på ca. 400kvm pluss kursrom og ligger midt i det som kalles Barcode i Oslo. Det er i Bjørvika, 2-3 minutter å gå fra Oslo S, og adressen er Dronning Eufemias gate 12.

Designen i butikken blir åpen og luftig. Det blir mye trematerialer, og vi tror det skal bli varmt og hyggelig der inne. Det kommer også en sittekrok med fotoblader og -bøker samt en kaffemaskin.

Vi tar sikte på å ha et godt utvalg av demo-kameraer som du kan komme å «tafse» på og prøve dine egne (eller noen av våre) objektiver på så du får et bedre inntrykk av om kameraet passer ditt bruk og dine hender. Tilsvarende kan du naturligvis også gjøre med objektiver, kamerabagger, stativer og mye annet.

Men det viktigste er kanskje likevel folkene som skal jobbe i butikken. Har du frekventert fotobutikker i Oslo tidligere (ikke minst FotoVideo), kjenner du nok de fleste fra før. Foto.no legger stor vekt på at vi som jobber her skal ha det gøy på jobb, og det tror vi vil smitte over på kundene i butikken. Vi forventer en god del entusiasme og iver i tillegg til mye kunnskap, både om produkter og om å kartlegge behov og finne løsninger.

Hvis du er medlem her på Foto.no, er du velkommen til føråpning på fredag 31. mars. Vi holder åpent for medlemmer og naboer fra 10-18, og da får du anledning til å benytte deg av åpningstilbud før alle andre. Offisiell åpning er på lørdag, første april.

Vi gleder oss veldig til å få denne butikken på plass. Vi skal prøve å gjøre det til et sted fotointeresserte har lyst til å komme, der de føler seg vel ivaretatt og velkomne, og der det skjer mye mer enn bare salg av utstyr. Vi skal ha demonstrasjoner, foredrag, kurs, workshops, utstillinger og mye annet. Vi skal også prøve å få til egne arrangementer for fotoklubber i Norge og fotogruppene hos bedriftene i området, så hvis du er med i noen av disse, kontakt oss så kanskje vi kan få til noe sammen.

Det betimelige spørsmålet er selvfølgelig om dette kan være liv laga i den tilstanden fotobransjen er i dag. Svaret på det får vi nok etter hvert (og vi har stor tro på det, selvfølgelig), men det norske markedet har stabilisert seg, og vi er i den heldige situasjonen at vi kan bygge opp, og ikke må bygge ned. Det gjør det mye lettere å dimensjonere for det markedet som er nå. Vi drar ikke med oss alt for høy husleie, eller andre gamle kostnader fra en tid med høyere omsetning.

Ok, så var dette en skryte-artikkel. Jeg skal innrømme det. Men vi er litt ivrige om dagen, og gleder oss sånn til å vise fram den nye butikken. De som har vært der inne sier at den blir enda stiligere enn de hadde trodd.

Jeg kommer til å legge ut noen bilder av byggeprosessen underveis (hvis jeg rekker det). Foreløpig er det ikke så mye å se, men det finnes noen skisser her
.
 -
Skiltet med logoen vår er klar. Det må bare henges opp først
 -
Slik blir mange av hyllene. Denne skal det henge filter på.
 -
En skisse som viser litt hvordan det kanskje blir seende ut når det er ferdig.
 -
 -
 -
 -
 -
Superavansert kaffemaskin skal gi deg den beste kaffen når du besøker butikken.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Knut Harald E.
Lykke til! Spennende!
31.3.2017
Emil W.
Hei Erik,

Takk for raskt svar. Da er det bare å følge med i innboksen. Lykke til med åpningen. Blir spennende å se sluttresultatet.

Emil
30.3.2017
Erik F.
Det er ikke du som er dårlig til å lete.
De blir sendt ut til medlemmene i løpet av dagen.

Alle andre får dem et døgn senere.

Erik
30.3.2017
Emil W.
Mulig jeg er dårlig til å lete, men har dere en oversikt over åpningstilbudene?
30.3.2017
Rune E.
Hei.
Hvordan stopper jeg å få epost hver gang noen kommenterer på denne artikkelen (som jeg kommenterte på først)? Finner ikke dette under innstillingene for profilen.
28.3.2017
Erik F.
Hei Bård.
Ingen dum ide. Men jeg tror ikke det er nødvendig.
Nærmeste parkering er Oslo S parkeringshus. Det er et par minutter å gå derfra.

Kommer du med bil og skal ha mye, skal vi være behjelpelige med å få varene til bilen din.
28.3.2017
Bård Ivar F.
Hva med å poste et skikkelig kart for Parkering ifm butikkbesøk? Gjerne også for MC-folket?
28.3.2017
Erik F.
Hei Rune.

Vi prøver å ikke likne Apple Store.
"Det blir mye trematerialer, og vi tror det skal bli varmt og hyggelig der inne. Det kommer også en sittekrok med fotoblader og -bøker samt en kaffemaskin".

Her skal det ikke være sterilt, og det skal ikke se tomt ut. Men, ja, det skal være lett å få oversikt.

Vi skal satse mer på 'personlig' enn på 'strømlinjeformet'.

Hva gjelder lager er vi naturligvis avhengige av leverandørene, men har ikke noe hovedlager i et annet land, som alt må via, så vi sparer tid og trøbbel på den måten.

Vi skal ha priser på alle varer, og de kommer nok til å likne på de andre prisene i markedet. Men vi skal tilby flere aktiviteter og bedre stemning. Noe av målet med hele prosjektet er å ha det gøy på jobb (ingen forventer å bli rike av dette), og vi håper at det vil smitte over på kundene.
27.3.2017
Rune E.
Inspirert av Apple-store? Bare sørg for å prise varene i butikken og ha nok på lager så blir dette bra. Lykke til!
27.3.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu