Foto.no innleder samarbeid med ekstremsportutøver

Triathlon-mesteren, Allan Hovda, er en svært fotointeressert mann som gjerne kan tenke seg å fortelle hvordan har bruker foto både som utøver og privat.
Allan Hovda er 31 år og opprinnelig fra Sveio utenfor Haugesund, men bosatt i Oslo de siste 13 årene. Han jobber deltid som prosessoperatør i Nordsjøen for å få tid til å være fulltids triatlet. Han er og far til Jonas på 2 år og ektemann til Jenny.

- I en alder av 23 år bestemte jeg meg for å gjøre det "umulige", være med på verdens hardeste triatlon, Norseman Xtreme Triathlon. Uten svømme-, sykkel- eller løpsbakgrunn eller utholdenhetsidrett generelt så var det et langt lerret å bleke, og det var nok mange som mente at det ikke var mulig. Gjennomførte gjorde jeg, selv om det tok 14 timer, over 3 timer bak vinneren. Etter det ble jeg hektet, og i 2014 og 2015 vant jeg konkurransen. I år ble det 2. plass.

Allan har ikke vokst opp i noe ekstremsportmiljø, og mener at det gir ham et annet perspektiv på idretten, og en annen appell hos publikum – han er på en måte «den vanlige fyren som klarte det». I tillegg til å drive med en av verdens tøffeste idretter, er han svært interessert i foto.

- Fotointeressen har kommet gradvis etterhvert som jeg ønsket å bli bedre til å formidle gleden ved triatlon igjennom bloggen www.triallan.com. Det er en fantastisk idrett, men en utømmelig kilde til utfordring og mestring. Konkurranser som varer i 9 timer eller mer er ikke alltid like publikumsvennlige, så idretten har ikke helt kommet ut til "folket". Derfor er det enda viktigere med gode bilder og film for å få ut budskapet og få flest mulig til å få lysten til å prøve triatlon. Utstyrsmessig begynte jeg med en Canon 500D, før jeg etter noen år gikk over til 7D. Da Jonas ble født så var det unnskyldningen jeg trengte for å slå til med en 5D MK3 med "alle" objektivene, der Canon 24-70mm f/2.8 II er den store favoritten.

- Med et lite barn i huset gikk det virkelig opp for meg hvor viktig foto var for å bevare minnene. Når jeg ser på bildene fra bare 1 år tilbake så er det utrolig å tenke på at han var så liten. Det er også viktig å ha noen bilder fra de små eller lengre turene våre samt alle de magiske hverdagsøyeblikkene. En utfordring kan være å ha med seg et godt kamera, for jeg forstår at et kamerahus og objektiv med en totalvekt på nesten 2 kg blir mye å dra rundt for mange. Mobilkamera kan ta gode bilder, relativt sett, men gir ikke kvaliteten som du ønsker hvis du skal henge det opp på veggen. Derfor tester jeg ut alternativer, som Sony RX100 V, som er lite og lett, samtidig som det byr på fantastisk bildekvalitet. Det vanntette og svært robuste Olympus TG-5 gir muligheter til å ta bilder der andre kameraer ikke tåler forholdene og er perfekt å ta med seg i våte element, noe jeg kan benytte på trening.

Jeg må vel innrømme at jeg har en skjult lidenskap for foto … utstyr


Video er ikke Allans sterkeste side, men ser viktigheten av det for å formidle idretten han driver med på en seervennlig måte. Han vil benytte samarbeidet med Foto.no til å lære seg en del om det, og vi ønsker oss videoer fram ham der han tar for seg det han har lært og lærer det videre, fra nybegynner til nybegynner.

Vi håper også at Allan kan teste litt utstyr for oss, og fortelle hvordan det fungerer under de ganske spesielle forholdene har bruker. Han ser etter måter å få bedre bilder av seg selv, ikke minst når han svømmer – det kan brukes både til trening og formidling, og han ønsker blant annet å se på mulighetene for å bruke droner.

Med så mange ulike behov, på områder som sjelden får fotoomtale, tenkte vi at dette kunne være et spennende prosjekt. Så følg med framover for å få med deg rapportene fra triatleten, Allan Hovda.

Foto: Jørgen Melau  - Fra Norseman, Allan Hovda
Fra Norseman, Allan Hovda
Foto: Jørgen Melau
På vei opp til Gaustadtoppen
Kai-Otto Melau  - Lofoten Triathlon 2015
Lofoten Triathlon 2015
Kai-Otto Melau
 -
Allan Hovda i sivil

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu