Nytt hos foto.no

Ting skjer og har skjedd, både i butikken, i redaksjonen og overfor deg som bruker. Her kommer en liten oppsummering.
Etter at vi åpnet butikk og nettbutikk, har det vært en enorm utvikling, og mye å gjøre for alle. Det er utrolig spennende å sitte midt oppi det, men også krevende å skulle både bygge opp noe nytt fra bunnen samtidig som man skal ta seg av 100 000 eksisterende medlemmer og balansere butikkens behov mot pressens etiske regelverk og lesernes forventninger.

Men ting går framover, og her kommer en liten oversikt over hva som har kommet ganske nylig, og hva som kommer framover:

Arrangementer
Filosofien fra Foto.no, om å være et sted som skal inspirere til fotoglede forsøker vi å videreføre både i butikken og gjennom aktiviteter. Dessverre er vi nødt til å holde de aktivitetene i eller nær lokalene våre, og de blir derfor i stor grad for de av dere som ikke bor alt for langt unna oss.
Her er en oversikt over arrangementer vi skal ha i nær framtid:

7. september – Joakim Odelberg kaller seg «Underwater conservation film/photographer». Men tar jobber også over vann. Han er en av Sveriges høyest respekterte fotografer innen sitt område. Han kommer og snakker om sine seneste prosjekter og viser spennende bilder.

9. september – Minitriatlon med Allan Hovda. Du trenger ikke være med å løpe/sykle/svømme, men kan få mulighet til å fotografere denne ganske ekstreme idretten. Ta med eget utstyr, lån gjerne noe av oss og få erfaring med å ta sportsfoto. Det blir premiering av de beste bildene.

12. september – Trond Lindholm holder miniworkshop i gatefotografering.

13. September – Audun Rikardsen kommer for å snakke om fotografering og om bildene sine. Audun er en av de mest prisbelønnete naturfotografene de siste årene, og han tar bilder fra nye vinkler og på nye måter, og viser fram fotografier vi ikke har sett tidligere.

Alle disse arrangementene krever påmelding som du kan gjøre her.


Nytt fra redaksjonen
Jeg har tidligere jobbet mye med å teste kameraer, men forstår at det er litt fånyttes nå. Når vi selger produktene vi tester vil alltid noen, med rette, stille spørsmål om uavhengigheten til testene. Det hjelper lite om testene er uavhengige hvis du som leser ikke kan være sikker på at de er det. Derfor har vi valgt å ikke skrive egne tester av fotoutstyr. Vi har i stedet inngått samarbeid med Torlav Østvangs fotoblogg og med FotoMag for å bruke testene deres. På den måten kan vi tilby dere uavhengige tester uten å skrive dem selv.

Det har vært flere diskusjoner på forumet om hvordan vi kan forbedre tjenestene. Der har vi ikke være så mye til stede som vi burde, og det beklager vi. Men vi leser alt, og jobber med å finne gode løsninger. Det er mulig vi må bytte ut hele det redaksjonelle datasystemet vårt, og det er verken enkelt eller billig, men vi ser aktivt på løsninger. Det skjer nok ikke noe verken denne eller neste uke, men noe vil skje, så ikke gi opp.

Jeg skulle ønske jeg kunne være redaktør på fulltid, men jeg har andre arbeidsoppgaver også, så jeg får ikke produsert så mye stoff som jeg ønsker. Men det har blitt bedre etter sommeren, og jeg har fått litt mer tid til redaktøroppgaver. Vi jobber med å få opp oppdateringstakten på forsiden. Dersom du brenner for noe, har noe å bidra med, noen gode ideer eller annet er det bare å gi beskjed. Bruk gjerne epost til erik(at)foto.no.

Nytt fra butikken
Butikken vokser stadig, både i produktutvalg og antall kunder. Hvis du ikke har besøkt butikken vår ennå, og er i Oslo en gang, er det veldig hyggelig om du stikker innom, enten fordi du skal kjøpe noe, eller bare for en prat, omvisning og kaffe (vi er ganske stolte, både av butikken og kaffen, så det gjør vi gjerne). Vi har store TV-skjermer i butikken, og nesten alle viser bare flotte fotografier som medlemmene våre har tatt. Det skal være et sted for inspirasjon, fagkunnskap og fotoglede.

Vi har nå fått på plass provideoavtaler med de store leverandørene, så nå kan vi skaffe videoutstyr for alle brukergrupper. Utvalget innen video vil vokse fort i tiden som kommer etter at vi fikk på plass Linus Börjes (tidligere Interfoto), som skal bygge opp denne avdelingen og gjøre den til et sted der du får det du trenger, både av utstyr, dingser og kompetanse.
I tillegg til de større arrangementene som nevnt over, har vi ofte besøk i butikken av produsenter som viser fram nyheter eller bare generelt er der og hjelper oss å veilede kunder.

Vi holder en del gratiskurs for kunder som har kjøpt ulike typer utstyr. Vi har hatt for skanner-kunder og printerkunder. I dag holder Panasonic kurs for dem som har kjøpt GH5, og slike ting vil vi fortsette med. I tillegg er det gratis fotokurs for alle som kjøper kamera hos oss.

I uke 39 blir det et større arrangement med mange happenings og mye gøy, så følg med på sidene her eller butikksidene for å med deg dette.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.


 -
 -
Joakim Odelberg
Foto: Kai-Otto Melau -
Foto: Kai-Otto Melau
Allan Hovda
 -
Trond Lindholm
 -
Audun Rikardsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erik F.
Hei Morten.
Husleia er faktisk ikke så ille. Det er flere grunner til det. Det ene er som du sier, at det ikke er et sted man "dumper innom" hvis man ikke vet hvor det er. Det andre er at vi har påtatt oss deler av jobben med å gjøre området kjent, noe vi gjør ved å ha hyppige arrangementer i butikken. Det tredje er at vi har inngått en langtidskontrakt, så både vi og huseier er klar over kostnadene i mange år framover

På den måten har vi fått lokaler svært sentralt - nær Oslo S, og nær innfartsveier og parkeringsmuligheter, uten å måtte betale "Karl-Johansgate-pris" for det.

Den letteste måten å finne fram på er å gå langs spor 19 på Oslo S, til busslomme 39. Da ser du et oransje flagg det står Foto.no på på motsatt side av gata. Gå inn i "Barcode Passasjen", så er du der.
13.12.2017
Morten W.
Reagerer litt på adressen her, for det må vel være norges dyreste husleie? Vil det gjenspeile prisene?
Og umulig pr i dag å finne frem for folk som ikke er lokalkjent.
Ellers ønsker jeg lykke til.
12.12.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu