Nytt hos Foto.no

Ting skjer, butikken vokser og vi blir flere. Nye merker kommer inn og det merker vi godt.
Vi tenkte det var på tide med en ny oppdatering om hva som rører seg i Foto.no. Det er fortsatt hektiske dager, men vi jobber med å få på plass litt mer struktur i organisasjonen, så ting skal bli litt mer oversiktlig.

Arrangementer
Ok, så er ikke organisasjonsstruktur veldig spennende å lese om. La oss se på noe annet. Vi hadde en messe, rett før høstferien, med et stort antall arrangementer, som alle var svært godt besøkt. Vi forsøker å stimulere fotointeresse generelt, og har selvfølgelig også behov for at så mange som mulig oppdager butikken vår. Derfor er det dobbelt nyttig når folk kommer på arrangementene våre. Etter messen ble det litt roligere, med høstferie og slikt, men nå tar vi opp igjen aktiviteten framover. Neste uke er noen kurs for kunder som har kjøpt visse typer utstyr, mens det uken etter er arrangement om lyssetting med John Hagby fra Elinchrom på torsdag og hvem vet om det ikke dukke ropp noe mer? Noen arrangementer krever påmelding, og det kan du gjøre her.

Nytt fra redaksjonen
Her skjer det ikke så mye – stille, rolige dager.
Seriøst. Jeg jobber nå med å få på plass ny runde av konkurransen «Fotografen 2018». Denne konkurransen utgikk i år (altså Fotografen 2017), da vi ikke hadde ressursene til å gjøre det akkurat da vi startet opp på nytt i fjor høst. Men nå håper jeg vi er klare for å kaste oss over det. Mer informasjon om det følger.

Nytt fra butikken
Vi er i full gang med å få på plass en skikkelig videoavdeling i butikken. Vi har nå to mann dedikert til akkurat dette. Linus Börjes, som begynte i august, og Alex Kvæstad som begynte i oktober. Alex kommer fra tilsvarende jobb hos Videoutstyr AS, og har også jobbet hos Fotophono. Dessuten har han mange år som videofotograf og redigerer bak seg. Han sitter på en enorm kompetanse og et nettverk som blir svært verdifullt både for oss og for kundene.
Alle pro-avtaler med leverandøerene er på plass, og vi jobber hardt for å få inn alt mulig ekstrautstyr som brukerne kan finne på å trenge.

Vi håper at dette betyr at det er kort tid til vi også har på plass den lenge lovete strømmemuligheten for kursene og foredragene vi holder, slik at også de som ikke kan komme, kan få noe glede av arrangementene våre.

I tillegg til nye folk, har vi også noen nye merker i butikken:
Hoodman – Da Lexar så ut til å forsvinne måtte vi finne en annen kvalitetsprodusent av minnekort. Valget falt på Hoodman, som er godt kjent i filmbransjen og store i USA. Det er et merke som produseres i USA og er oppgitt til å tåle usedvanlig mange overskrivninger (sykluser). Tester vi har sjekket gir deg svært gode skussmål. Det er ikke et billigmerke, men hvis du trenger noe som er robust, og du vil være sikker på at dataene dine er trygge, kan det absolutt være verdt å betale litt ekstra for.

Hoodman leverer også en del andre ting, som blant annet skjermhetter (derav navnet), forbedrete øyemuslinger, kortlesere og en del annet.

Orca – produsent av bager og sekker, særlig beregnet på videoutstyr. Dette er solide greier med aluminiumsrammer og høy kvalitet i alle komponenter. Produktene er utviklet for profesjonelle videofotografer og for folk som bruker utstyret mye, hardt og lenge.

Metabones – Denne produsenten av adaptere for å kople optikk på kameraer med annen fatning har vært markedet noen år nå, og nå er den endelig på plass hos oss også.

Sound devices – Som navnet tilsier er dette audioprodukter. De er på mange områder bransjestandarden for profesjonelle brukere, men vi har også tatt inn den nye MixPre-serien av lydopptakere i mellomklassen.

Panasonic – Panasonic har vi hatt siden starten, men nå fører vi også alt det profesjonelle videoutstyret med miksere og broadcast-utstyr.

Flere Aputure-produkter – Aputure leverer LED-lys i mange ulike størrelser og fasonger til hyggelige priser. Nå har vi tatt inn den nye, kraftige Light Storm LS C300d led-lampen som vant «Best Lighting Product» på NAB-messen i år.
 -
Messe i butikken rett før høstferien
 -
Vår nye video-mann, Alex Kvæstad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind H.
Ser ut til at dere har som mål å bli like gjennomførte som Bic Camera i Tokyo. Ikke dårlig for en liten by som Oslo!
11.11.2017
Bård Ivar F.
"Hoodman leverer også en del andre ting som forbedrete øyemuslinger......"

Anbefales :)
(Må absolutt ikke forveksles med billige og ergonomisk dårlige Kina-kopier)
5.11.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu