Sikrere å handle på bruktmarkedet

Vi har gjort det langt vanskeligere å svindle kjøperne.
Vi skal innrømme det: Vi har vært plaget av en svindler på bruktmarkedet. Han har opprettet falske profiler, lagt ut varer til salgs til mistenkelig lave priser, og bedt om forskuddsbetaling. Når pengene er på konto, sender han ingenting, og hører ikke mer fra seg.

Det var en sak om dette på 21-nyhetene på TV2 den 25. oktober og intervju med svindleren dagen etter, så vi håper han nå slutter. Men siden vi har mistanke om at han lever av dette, og at det er lett for andre å drive på samme måte, har vi nå satt inn tiltak for å forhindre det.

Første gang du skal legge inn en annonse på bruktmarkedet, må du verifisere telefonnummeret ditt ved at vi sender deg en kode på sms som du må skrive inn. Du trenger bare å gjøre det en gang (eller hver gang du bytter telefonnummer), så det blir ingen stor ulempe for noen, men det gjør at du må eie telefonnummeret for å få lagt ut annonser på bruktmarkedet. Det blir dermed ikke så lett å opprette falske profiler.

Vi håper dette vil stoppe det vi har hatt av svindelforsøk fra selgere, og gjøre bruktmarkedet til et bedre sted å handle.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erik L.
Jeg ble også svindlet.
Takk for at dere har stilt opp med informasjon om saken og at dere nå gjør dette tiltaket.
mvh. Erik
27.11.2018
Erik F.
Jeg er ikke uenig med deg, Geir. Vi har jobbet med politiet for å få dem til å ta tak i det, vi har jobbet med banken også. Men jeg tror ikke det er noen penger å hente hos ham. Han bor på en falleferdig "resort" som ikke engang er nevnt på internett. Han er en stakkars, ensom taper som ikke kan noe annet her i verden.
Og i og for seg kan man si at det er greit at banken ikke har gjort noe med det. Kontonummeret til svindleren ble postet på forumet her på foto.no, og det dermed kunne vi lett advare mot å betale til det nummeret. Hadde banken stengt kontoen hans, hadde han bare opprettet en ny konto, og vi hadde mistet den muligheten til å advare.

Vi får uansett håpe at han nå finner seg et annet levebrød.
21.11.2018
Geir J.
Jeg ble også svindlet av ham. Tilbudet hans var så gunstig at jeg ikke tok elementære forholdsregler som å sjekke telefonnummer. Saken ble politianmeldt, etterforsket og henlagt fordi ikke noe straffbart forhold var bevist og fordi mannen oppholder seg i utlandet. Det som virkelig gjør meg forbannet er at Sparebank1 beskytter ham. Alle som har konti i denne banken bør vurdere å flytte dem til en bank som ikke beskytter økonomisk kriminalitet. En ide er jo at alle vi som han har svindlet kommer sammen og sender en håndfast person til Thailand for å drive inn de pengene han skylder oss.
20.11.2018
Pål M. S.
Veldig bra! Om det kanskje ikke stopper svindel 100%, så vil det uansett bli vanskeligere.
20.11.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu