Du ser det du vil se!

Fotograf Colin Eick mener det er viktig med subjektive bilder. Bilder fra hverdagslivet.
Kanskje derfor han er en ettertraktet kommersiell fotograf…
Hvorfor skal folk være redde for å gjøre noe som er vanlig, spør Colin Eick og fortsetter; Man tror det er uinteressant fordi det ikke er glamorøst nok. En må bruke fokus på det hverdagslige!
- Jeg skulle egentlig bli musiker, forteller han, men på flamenco festivalen i Sevilla, skjedde forandringen. Dette var i -96. Ifølge Colin var det mangel av noe fornuftig å gjøre, som førte til at han satset på å bli fotograf.
-Det var en voldsom aha opplevelse med foto. Tenk deg selv at hver gang du trykker ned knappen, så kan du velge det som skal fylle firkanten. Jeg dro hjem og ble med på en Krogvold workshop. I kjølvannet av dette fikk jeg solgt inn en jobb til UltraSport.

Etter et kort opphold på fotoskole i Scotland begynte Colin som freelance assistant bl.a hos Morten Qvale. Etterhvert ble han fast assistent for Massimo Leardini.
- Det var veldig utviklende. Jeg likte den enkle, direkte og ærlige måten å ta bilder på.
Hvordan fikk du selv begynt?
- Mange som tar bilder, må til syvende og sist selge inn seg sjøl. Jeg kasta alle jobbene jeg hadde i portfolioen og begynte å jobbe systematisk. Jeg tror det er minst like viktig å bli kjent med folk innenfor design/reklame som å ha en god portfolio. Det handler om struktur: Være produktiv, ha egne prosjekter, oppdatere web siden, vise til hver tid hvor mye du har gjort. Jeg satser på de kundene jeg har en bra dialog med.

Colin har i sommer en utstilling på Bølgen og Moi, Briskeby, med bilder fra sitt Nord Norge prosjekt.
- Jeg dro til Lofoten. Her føler jeg at jeg kan ta mine egne subjektive avgjørelser på alvor. Det handler om å følge sin intuisjon. Jeg vil prøve å skildre en total subjektiv opplevelse av landet vårt. Det er det som er morsomt med fotografi. Dokumentere arealer, bygninger, objekter, mennesker. Det er jeg som bestemmer hvordan det skal se ut. Jeg vil hylle det hverdagslige. Det mange mener er triviellt. Men jeg synes det er viktig. Det er tilfredstillende at folk bryr seg om det.

Hva er den morsomste jobben du har gjort?
- Det var å lage kokebok for barn. Du kan selv tenke deg 6 barn med frie tøyler på et kjøkken. Stasen var at vi lagde konseptet fra starten av. En designer, en tekstforfatter og jeg som fotograf.

Colin deler idag et studiofelleskap med 3 andre fotografer på Torshov. Selv om trommeslageren har lyst til å starte et band på hobbybasis, så er det en fotoagent han kunne tenkt seg…
Colin Eick - air 3
air 3
Colin Eick
Colin Eick - air 3
air 3
Colin Eick

mer info Mer info:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu