Vinneren av månedens konkurranse tester Digital Fine Art print

En del av premien i forrige måneds konkurranse var en utskrift av vinnerbildet på Digital Fine Art print fra Copycat. Vi tok med oss vinneren dit da jobben skulle gjøres.
Copycat i Rådhusgata i Oslo er det første stedet i Norge som er sertifisert tilbyder av Hahnemüles «Digital Fine Art print». Dette er et system for å sikre høy kvalitet, lang levetid og garantert opplag på bildene – ganske tilsvarende Epsons «Digigraphie»

Med bildene følger sertifikat med nummerert hologram som viser hvor mange eksemplarer bildet er skrevet ut i, og dette registreres også i en sentral database, så man senere kan gå tilbake og finne informasjon om bildet og opplaget.

Vinneren av Månedens bilde i mars, var Vegard Tangen, og vi tok med ham og vinnebildet hans til Copycat for å få laget en utskrift. Vegard kunne selv velge størrelse og papirtype og endte opp med en matt rag som passet godt til det harmoniske, rolige svart-hvitt-bildet.

– Jeg liker å jobbe med svart-hvitt, sier Vegard, men det går litt i perioder. Jeg tar mye naturbilder, og trær i vintertåke var et motiv jeg hadde planlagt å ta når anledningen bød seg. Den dagen jeg tok dette var jeg bevisst ute i tåka, nettopp for å fange det motivet. Bildet er tatt på Bogstad golfbane.

På en datamaskin med en godt kalibrert skjerm av høy kvalitet, gjøres bildet klart til utskrift på sertifisert skriver, i dette tilfellet på en Canon imagePROGRAF PRO-4000.

Mens et prøvetrykk er på vei ut av skriveren forteller Vegard at han har fotografert i 8-9 år, og oppdaget at han hadde «blikket». Han er også litt arvelig belastet med en svært fotointeressert far.

– Jeg er ren amatør, og selv om det er veldig gøy å fotgrafere, har jeg ingen ønsker om å bli profesjonell. Jeg vil heller ta bilder av det jeg selv ønsker, enn å måtte gjøre oppdrag for andre, forteller han.

Etter at prøveutskriften er ferdig, stimler alle tilstedeværende rundt for å studere og vurdere den, og alle har sin mening om evt. små justeringer.

Copycat vil gjerne vise hvordan sertifiseringen foregår, så når alle er enige om hvordan utskriften bør være, tilbyr de seg å lage fem eksemplarer som sertifiseres, og rammes inn, kostnadsfritt. Vegard Tangen er litt overrasket, da han kom for å få én kvalitetsutskrift, ikke fem innrammete, sertifiserte, men smiler bredt og klager ikke.

Før vi går, blir vi enige om at han bør forsøke å selge en av dem til Bogstad Golfklubb, der bildet er tatt. En ting er å vinne en liten fotokonkurranse som Månedens bilde, tross alt er. Enda mer stas er det for en amatørfotograf å få solgt et bilde.

Lykke til, Vegard. Det var et flott bilde, som fortjener å bli sett av mange.
Vegard Tangen - Trær i vintertåke
Trær i vintertåke
Vegard Tangen
Vinnerbildet fra "Månedens bilde", mars 2017
 -
Prøveutskriften studeres nøye av alle tilstedeværende
 -
Vegard sjekker at bildet kommer representativt ut av skriveren
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu