Nekrolog: Stein Jørgensen

Fotograf Stein Jørgensen (53) gikk bort altfor tidlig. Stein var kul i den beste forstand av ordet; han var alltid rolig, vennlig og hjelpsom. Lugn er et annet ord som beskriver ham. Samtidig var Stein nysgjerrig og søkende - opptatt av kunst og musikk.
Stein Jørgensen vokste opp i Bærum, på Stabekk og Blommenholm. Allerede som tenåring begynte han å fotografere for Budstikka. Ingeniørhøyskolen ble riktignok gjennomført, men det var fotografiet som fanget Steins sensitive sinn. En dag ringte han de hotte reklamefotografene Thue og Friis og fikk jobb som assistent der. Etterhvert etablerte han seg som selvstendig fotograf, og undertegnede hadde gleden av å dele studio med han i til sammen 25 år. Han var aldri høyrøstet og selvhevdende, alltid rolig og varm. Stein hadde en særegen form for intelligens – han kunne spørres om råd, og man fikk kloke svar. Og han stilte alltid opp hvis livet var røft.

På tross av sin nokså nedtonede fremtoning var Stein en svært fargerik person med sin litt bohemaktige livsførsel. Hjemmet hans var i en båt som lå året rundt på Aker Brygge. I garasjeanlegget der sto custommotorsykkelen hans parkert. Til og fra fotostudioet og turer med oppdrag foregikk i en eldre, svart Range Rover. Hans musikksmak var som ham selv: utenfor massenes diktatur; PJ Harvey og Residence var to av favorittene. Stein arbeidet lenge med reklameoppdrag mens han de siste årene mest jobbet for kunstnere og gallerier. I det siste arbeidet han tett med Bjørn Ransve, og de fikk utgitt boken "Randsve: Tegninger 1961-2005" tidligere i år og annet bind var påbegynt like før Stein ble syk.

Stein var nøyaktig, arbeidssom og vel kvalifisert som fotograf, men det var i tillegg hans menneskelige egenskaper som ga ham en høy stjerne som fotograf for mange kunstnere og gallerier.

Stein hadde fire store interesser: Fotografi, fiske, musikk og båtliv. Når det en sjelden gang var lite å gjøre i studioet tok han gjerne fram fluebinding-redskapen og bandt fluer. Stein fikk kreft-diagnosen i juni men tok det hele med knusende ro og verdighet, helt inn i døden. Stein var et fantastisk fint menneske som er dypt savnet av familie, venner og kolleger.

Dag Alveng
Pål Rødahl
 - Stein Jørgensen
Stein Jørgensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu