Minneord til Caroline Skilbred

Det er med stor sorg jeg meddeler at Caroline Skilbred har gått bort. Hun sovnet stille inn på Ullevål sykehus fredag den 28.mars etter flere års kamp mot kreften. Hun tapte til slutt.
Caroline har vært aktiv medlem på foto.no siden 2003, og var en av de mer markante stemmene og bidragsyterne gjennom flere år. Hun har lagt inn 163 bilder på bildekritikken/galleriet, og ikke minst vil vi huske henne fra diskusjonssidene hvor hun bidro med hele 1275 innlegg.

Caroline hadde en personlighet og en integritet svært få har.

Hun turde å mene, og gikk ofte egne veier, gjerne mot strømmen. Det var ofte sterke, klare meninger med faglig tyngde, ærlighet, og en stor porsjon klokskap.

Hennes engasjement for foto, og foto.no var helt unikt helt frem til det siste.
Det er ikke mange uker siden jeg registrerte at hun hadde vært oppe av sykesengen, fått tak i en pc, og kommentert et bilde. Og det er heller ikke lenge siden hun investerte i nytt kamerautstyr. Hun ville så gjerne få oppleve bare en vår til, sitte ved en blomst i solen, med makrolinsa, og med røyken og en kaffe latte i nærheten. Dessverre rakk hun ikke det.

Hun hadde også et brennende engasjement for Oslo kameraklubb. Hun deltok ofte på kveldskonkurransene, og var så aktiv hun kunne i forhold til sykdommen. Hun var et medlem jeg vet vil bli dypt savnet.

Caroline var en spennende fotograf med sterk egensignatur i motivene. Hun elsket å fotografere detaljer, og kunne stå i lang tid og studere en slitt murfasade eller noen brostein.
Resultatet ble kreativt. Ofte sterke farger, masse linjer og flotte former.

Caroline hadde, teft, blikk, og talent.

Som nær venn har jeg lært masse av henne. Det som både jeg, og sikkert mange av oss andre kan tenke mer over, er å utnytte tilstedeværelsen i eget liv, og ikke minst nyte den tiden vi har. Caroline greide det.

Hun gikk sakte med små skritt, og tok til seg det livet kunne gi. En tur i Botanisk hage med vakre blomster og litt fuglesang var toppen.

Hun elsket også å være på reise, og få møte nye kulturer og spennende mennesker. Hun var glad i historie, kunst og arkitektur, og hun elsket mat. Hun var en ekte gourmet, og svak for asiatiske delikatesser.
Caroline var en livsnyter.

Hun vil også bli husket som et ekte og flott medmenneske.
Tross mye sykdom og smerte, hadde hun alltid et sterkt engasjement for andre. Hun brydde seg om oss helt til hun måtte gi tapt, og sovnet inn.

Kjære, kjære Caroline, du vil bli dypt savnet, hvil i fred. Nå har du ingen smerter mer.

Bjørn Halfdansen
Bjørn Halfdansen - Caroline Skilbred
Caroline Skilbred
Bjørn Halfdansen
Bjørn Halfdansen - Caroline Skilbred
Caroline Skilbred
Bjørn Halfdansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu