Nekrolog: Gerhard Morchmann Severud

Fotograf Gerhard Morchmann Severud ble født 22.2.1923 i Bergen, men flyttet
tidlig til Oslo. Han døde på Bærum Sykehus 6. 1.2009.
Gerhard startet sin egen fotovirksomhet på Majorstua i Oslo. Han har blitt inspirert av venner til fotografering, men fikk tidlig låne sin fars kamera. Faren var redaktør i Bergens Tidene, så det bodde nok en liten journalist i gutten. Han startet et portrettatelier i Maries gate, som han kalte Studio Pan.

Med stort pågangsmot allerede i 1950 årene, og med en flid i alt han gjorde, startet han selvlært som han var. Han ble tidlig en aktiv medlem av Oslo Fotograflaug, og vi traff hverandre til konstruktive faglige diskusjoner. Det ble mye reklamefotografering også i Studio Pan, men særlig hans portretter var av svært høy kvalitet. Morchmann Severud ble også oldermann i lauget i en periode, og holdt flere foredrag om foto.

De siste tretti årene har Gerd Olsson vært Gerhards livsledsager. De har hatt et godt liv i Bærum, og Gerd har ofte vært med på fotoarrangement, og vist stor interesse for hans arbeid. I 1994 ble Studio Pan avviklet, men Gerhard innredet et lite atelier hjemme og fortsatte så lenge helsen holdt.

Det er et langt liv som fotograf som nå er avsluttet. Våre tanker går til døtrene Nan og Annettte, og naturligvis også til Gerd som var hans lykkelige støtte. Vi lyser fred over Gerhards gode minne.

Arne Knudsen
Knudsens Fotosenter
 - Gerhard Morchmann Severud
Gerhard Morchmann Severud

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu